Verkkouutiset

Antti Lindtman esittää rakennusalan elvytyspakettia. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

SDP:n Antti Lindtman: Leikkauksiin keskittymällä Suomi ei oikene

Oppositiopuolueen puheenjohtaja esittää kasvutoimia hallituksen kehysriiheen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SDP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Antti Lindtmanin mukaan Petteri Orpon (kok.) hallitus on laiminlyönyt kasvutoimet.

– Leikkaussaksia heiluttamalla ja leikkauksiin keskittymällä Suomi ei oikene. Hallituksen pitäisi vihdoinkin käyttää aikaansa leikkauksilla ylpeilyn sijaan todellisiin työpaikkoja luoviin kasvutoimiin, Lindtman kirjoittaa viestipalvelu X:ssä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Oppositiopuolue SDP:n puheenjohtaja esittää hallituksen maanantaina alkaneeseen kehysriiheen kasvutoimia.

– Hallituksen pitää palauttaa rauha ja luottamus työmarkkinoille. Vakaat työmarkkinat tukevat kasvua. Aito luottamuksen ilmapiiri vähentää riskejä seuraavalle työehtosopimuskierrokselle ja johtaisi todennäköisimmin tulokseen, joka tukisi kilpailukykyä ja pidempiaikaista talouden vakautta. Aidossa pohjoismaisessa työmarkkinamallissa joustot ja turva ovat tasapainossa, Lindtman kirjoittaa.

Suomi tarvitsee Lindtmanin mukaan lisää työperäistä maahanmuuttoa. Hänen mukaansa 40 000 henkilön vuosittainen nettomaahanmuutto vahvistaisi julkista taloutta lähes 3 miljardilla eurolla.

Lindtman ei myöskään lakkauttaisi aikuiskoulutustukea.

– Oikeudella palkalliseen opintovapaaseen voitaisiin turvata työntekijöiden koulutusmahdollisuuksia. Koulutustasoa pitää nostaa ja kohdentaa aloituspaikkoja ihmisille, joilla ei vielä ole vastaavan tasoista tutkintoa, hän esittää.

SDP:n puheenjohtaja kirjoittaa, että tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta on kasvun tukijalka.

– Parlamentaarinen TKI-sopu luo vankan pohjan, lisäpanostukset on tehtävä sovitusti. Lisäksi erityisesti pk-yritysten TKI-toimintaa voidaan vauhdittaa kasvattamalla tuntuvasti TKI-vähennystä.

Suomi tarvitsee Lindtmanin mukaan myös ”kasvua tukevan ja tasapainoisen eläkeuudistuksen”.

– Vanhemmissa työntekijöissä on paljon käyttämätöntä potentiaalia ja siksi työssä jaksamista ja jatkamista pitäisi kaikin tavoin tukea. Välittömänä toimena on neuvoteltava työntekijöiden oikeudesta jatkaa työsuhdettaan aina 70 vuoden ikään saakka, hän kirjoittaa.

Lindtman moittii hallitusta siitä, että se on vastannut rakennusalan kriisiin hitaasti ja riittämättömästi.

– Tarvitaan pikaisesti rakennusalan elvytyspaketti, jotta asuntopula ei muodostu tulevan kasvun esteeksi. Ensiasunnon ostajien varainsiirtoverovapaus pitää palauttaa ja ottaa heille käyttöön määräaikainen asuntolainan korkojen verovähennysoikeus, hän esittää.

– Hankkeita saataisiin liikkeelle esimerkiksi korottamalla erityisryhmien rakentamisen avustusvaltuutta, ottamalla käyttöön korjausrakentamisen määräaikainen tukiväline asuinyhteisöille ja mahdollistamalla kotitalousvähennyksen ulottaminen myös asunto-osakeyhtiöiden remontteihin esimerkiksi määräaikaisella kokeilulla.

 

 

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)