Verkkouutiset

Poliisi muistuttaa, ettei verkkopankkitunnuksia saa antaa kenellekään. PIXABAY

Saitko tällaisen puhelun? Rahasi ovat vaarassa

Poliisi on saanut useita ilmoituksia epäilyttävistä yhteydenotoista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Poliisille on tehty useita ilmoituksia erilaisista petoksista, joissa rikoksen kohteeksi joutuneen uhrin varallisuutta on siirretty rikollisille tileille viestillä tulleen verkkolinkin kautta. Useissa tapauksissa rikolliset myös soittavat uhrille.

Tuoreimmissa petosrikoksissa tunnetun kuljetusfirman nimissä on rikoksen uhrille tullut viesti, missä ohjataan verkkolinkin kautta maksamaan maksamattomia toimituskuluja, sekä syöttämään verkkopankkitunnukset.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Toisenlaisessa tapauksessa rikoksen uhrille on tullut puhelu missä väitetty, että uhrin nimissä on haettu luottoa ja lainahakemuksia pitäisi ryhtyä poistamaan sekä estämään. Näin on päästy käsiksi uhrin tilitietoihin ja siirtämään rahaa rikollisille tileille.

Poliisi muistuttaa tiedotteessa, että älä käytä tuntemattomia verkkolinkkejä, minkä jälkeen pitää tunnistautua verkkopankkitunnuksin, sillä rikollinen voi tyhjentää tilisi.

– Lisäksi jos sinulle tulee yllättävä ja epämääräinen puhelu, missä pankkitietosi väitetään päätyneen vääriin käsiin, varmin tapa on lopettaa puhelu sekä soittaa oman korttisi/ muun maksuvälineen sulkupalveluun, poliisi muistuttaa.

Poliisi myös muistuttaa, että kenellekään ei saa antaa verkkopankkitunnuksia.

LUE MYÖS:
Poliisi varoittaa Matkahuolto-huijausviesteistä

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)