Verkkouutiset

Tekoäly ei erottanut vaarallisia aineita elintarvikkeista. Kuvituskuva. AFP / LEHTIKUVA / INA FASSBENDER

Reseptisovelluksen tekoäly tarjosi ruokalajiksi kloorikaasua

Sovelluksen idea oli kehitellä kodin ylijäämäruoasta uusia reseptejä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ruokakauppaketju on tarjonnut asiakkailleen tekoälyä hyödyntävää puhelinsovellusta, jonka tarkoituksena on vähentää hävikkiä. Kun käyttäjä luettelee kotoa löytyviä elintarvikkeita, tekoäly kehittää niistä uuden ruoan, sekä antaa sille hauskan nimen.

Uusiseelantilaisen kaupan tekoälybotti alkoi kuitenkin brittilehti The Guardianin mukaan saada
kielteistä huomiota, kun se ehdotti esimerkiksi ”Oreo-paistettuja vihanneksia”.

Lopullisesti asiat menivät pieleen, kun käyttäjät alkoivat tehdä kokeiluja muilla kotitaloustarvikkeilla. Sovellus kehitti muun muassa ”Aromaattisen vesisekoituksen”, josta syntyisi erittäin myrkyllistä kloorikaasua. Tekoäly kuvaili keksintöään ”täydelliseksi alkoholittomaksi ja aistit virkistäväksi juomaksi”.

Muita sovelluksen suosituksia olivat esimerkiksi valkaisuaineesta tehty ”Raikas hengitys” -mocktail, muurahaismyrkky- ja liimaleivät sekä ”Metanoli-taivas”, joka oli lehden mukaan tärpätillä marinoitu paahtoleipä.

Ruokakauppaketjun tiedottaja kommentoi, että kyse on yli 18-vuotiaille tarkoitetun sovelluksen väärinkäytöstä ja sovellusta tullaan edelleen hienosäätämään.

Hänen mukaansa ruokasovelluksen käyttäjille näytetään varoitus, että ihminen ei tarkista kehiteltyjä reseptejä ja että yhtiö ei takaa, että mikään resepti sellaisenaan soveltuu nautittavaksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)