Verkkouutiset

Valtiovarainministeri, perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

Rahaministeri väläyttää HS:ssa lisäleikkauksia ja veronkiristyksiä

Riikka Purran mukaan hallituksen jo päättämät säästötoimet tuskin riittävät.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valtiovarainministeri Riikka Purra (ps.) sanoo Helsingin Sanomissa, että hallituksen on ”hyvin todennäköisesti” sovittava lisää leikkauksia ja veronkiristyksiä, jotta hallitusohjelman tavoite velanoton vähentämisestä voidaan saavuttaa.

Hän haluaa aloittaa ministeriössä valmistelutyön uusien säästökohteiden etsimiseksi. Syynä ovat aiempaakin synkemmät ennusteet velkaantumisvauhdista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Purra painottaa, ettei hallituksessa ole vielä sovittu lisäsäästöjen tarpeesta.

– Lähden siitä, että näin pitää toimia. Sopiva paikka näiden päätösten osalta on ensi kevään kehysriihi.

Valtiovarainministeriön elokuussa julkistaman pohjaehdotuksen mukaan valtio ottaa velkaa ensi vuonna yli kymmenen miljardia euroa. Purran mukaan lopullisessa budjettiehdotuksessa velkaa otetaan vieläkin enemmän.

Valtiovarainministeriön uudessa ennusteessa verotulot vähenevät heikentyvän talouskehityksen vuoksi. Samaan aikaan sosiaali- ja terveyspalveluista vastaavien hyvinvointialueiden rahantarve kasvaa odotettuakin enemmän.

Siksi lisäsäästöjä Purran mielestä tarvitaan. Hallitusohjelmassa sanotaan, että hallitus ”reagoi korvaavilla toimenpiteillä”, jos säästötavoitteet uhkaavat jäädä toteutumatta.

Purran tavoitteena on, että hallitus tekee budjettiriihessä kirjauksen uusien säästötoimien valmistelusta. Hän myöntää HS:ssa, että lisäsäästöjen etsimisestä tulee vaikeaa.

– Mutta mikäli hallitus haluaa pitää kiinni ohjelmansa alijäämätavoitteista ja kehysmenojen laskemisen tavoitteista, on hyvin todennäköistä, että tähän pitää mennä. Itse pidän sitä hyvin tärkeänä.

Omia säästölistojaan Purra ei vielä pöytään lyö. Hän kuitenkin toteaa, että myös ”veroratkaisuja” ja ”muunlaisia tulonsiirtoja” kuin työttömien tukia pitää tarkastella.

– Jos jonkin esimerkin henkilökohtaisista näkemyksistäni heitän, niin hyvätuloisten perheiden lapsilisiin puuttuminen, hän toteaa HS:lle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)