Verkkouutiset

Rajan ylittäneet joukot julkaisivat videon operaatiosta. / Legionliberty.army

Puhelu paljastaa kaaoksen Belgorodissa, osalla joukoista ei ollut aseita

Rajan yli tunkeutuneet taistelijat poistuivat Ukrainan puolelle vasta vuorokauden kuluttua.

Venäjän puolelle tunkeutuneet joukot kertoivat kohdanneensa yllättävän vähän vastarintaa Graivoronin raja-aseman tuntumassa Belgorodissa viime viikon alussa.

Aluetta puolustamaan oli ilmeisesti jätetty vain parikymmentä varusmiestä ja joitakin ajoneuvoja, joista osa tuhottiin heti iskun alettua tykistöllä tai panssarintorjunta-aseilla.

Ukrainan sotilastiedustelu kertoo kaapanneensa useita puheluita, jotka paljastavat alueella vallinneen sekasorron.

Eräässä puhelussa venäläissotilas sanoo kuulleensa hyvin vaihtelevia tietoja tilanteesta. Taistelijoiden kerrottiin saapuneen Sumyn alueelta käsin. Sotilas hämmästeli reaktion hitautta ja totesi, että osaa raja-alueista oltiin parhaillaan evakuoimassa.

– Minulla ei ole aavistustakaan! Jos heidän tulosuuntansa on tiedossa, niin miksi hitossa kaikki istuvat vain paikallaan, mies ihmetteli ja arvosteli omia sotilasjohtajiaan.

Venäläismies totesi presidentti Vladimir Putinin huomion olleen Armenian ja Azerbaidzanin välisessä kiistassa. Hän kysyi, suhtautuisiko hallinto asiaan yhtä välinpitämättömästi, jos taistelijat olisivat tunkeutuneet varakkaalle Rubljovkan alueelle Moskovassa.

Toisessa puhelussa Belgorodin alueen asukkaat keskustelevat tilanteesta.

– Vaurioitako? Kyllä. Helikopteri lensi päältä, en tiedä miksi, asukas pohtii.

Hän kertoo keskustelleensa tuttavansa kanssa, jonka poika on aluepuolustusjoukoissa. Heidät oli hälytetty kello 9 aamulla, mutta yksiköllä ei ollut minkäänlaista aseistusta.

– Heille oli annettu kaikenlaista, kuten panssarilevyjä, kuten erikoisjoukoille. Mutta hänellä ei ollut edes puukkoa. Ei mitään, millä ampua. Joten he tulivat, pyörivät ympäriinsä koko päivän ja tarjosivat ihmisille mahdollisuutta evakuointiin, asukas kertoo.

LUE MYÖS:
Video näyttää venäläissotilaiden paenneen Belgorodissa (VU 29.5.2023)

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)