Verkkouutiset

Jari Ronkainen eduskunnan täysistunnossa. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

PS:n mukaan vasemmistolle raha tulee taikaseinästä

Kansanedustajan mielestä oppositiolla ei ole uskottavaa vaihtoehtoa hallituksen talouspolitiikalle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnassa on käyty julkisen talouden suunnitelman palautekeskustelua. Perussuomalaisten ryhmäpuheenvuoron piti kansanedustaja Jari Ronkainen.

Sopeutustoimissa ei hänen mukaansa ole enää varaa viivyttelyyn.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Nyt vuosien näivettymisen jälkeen on viimein aika tehdä ne toimet, joita verrokkimaissamme on tehty aikoja sitten. Ruotsi ja Tanska tekevät ylijäämäisiä budjetteja. Suomessa tähän on vielä matkaa, mutta hallituksen määrätietoinen politiikka on askel oikeaan suuntaan, hän sanoi puheessaan.

Työllisyystoimissa hallitus on hänen mukaansa edistynyt ripeästi.

– Työn syrjään kiinni pääseminen on työikäiselle kestävin keino kohentaa omaa asemaansa. Mitä useampi on työelämässä, sitä paremmin yhteiskunnassa voidaan rahoittaa palvelut heille, jotka eivät aidosti kykene itsestään huolehtimaan, tai joiden elämäntilanne yhteiskunnan tukea vaatii, Ronkainen sanoi.

Oppositiopuolueiden vaihtoehdot eivät ole perussuomalaisten kansanedustajaa vakuuttaneet.

– Kerrotte, että olette sitoutuneet EU:n alijäämämenettelyn välttämiseen eli käytännössä tähän samaan yhdeksän miljardin sopeutukseen, jonka hallitus toteuttaa. Esittämänne vaihtoehto ei kuitenkaan vakuuta: rahaa tulee kuin taikaseinästä. Sen lisäksi vasemmalla halutaan vielä entisestään korottaa korkeaa veroastettamme ja heikentää maataloutemme toimintaedellytyksiä tilanteessa, jossa huoltovarmuuden ja omavaraisuuden merkitys on korostunut, Ronkainen sanoi.

– Olette etenkin salin vasemmalla laidalla vastustaneet liki kaikkia hallituksen työllisyystoimia. Keskusta sen sijaan ei ilmeisesti tiedä miten päin oppositiossa olla; niin nopeasti vaihtuu mieli ja kannat, hän jatkoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)