Verkkouutiset

Jani Mäkelä. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

PS:n mukaan Naton jäsenenä Suomi pysyy pois Venäjän vaikutuspiiristä

Jani Mäkelän mukaan liittoutumattomuuden linjan muuttamiselle on painavat syyt.

Puolustusliitto on turvallisuuden vahvistamisen kannalta paras vaihtoehto, sanoi kansanedustaja Jani Mäkelä perussuomalaisten ryhmäpuheenvuorossa.

– Suomalaisten enemmistön tavoin myös me perussuomalaiset päädyimme johtopäätökseen, että ne ”painavat syyt liittoutumattomuuden linjan muuttamiselle” ovat nyt olemassa. Puolustusliitto on paras vaihtoehto, joka meillä on suomalaisten turvallisuuden lisäämiseksi. Näemme lisäksi, että jäsenyys Natossa vähentäisi Suomen riippuvuutta EU:sta, sen mahtimaiden tahdosta ja sen tulevasta kehityksestä. Puolustusliiton jäsenenä olisimme länsimaa ja pois Venäjän vaikutuspiiristä, tapahtuipa unionille mitä vain tulevaisuudessa. Siihenkin on viisasta varautua, Mäkelä sanoi.

Mäkelä muistutti, että Nato-jäsenyys koskee myös niitä kansalaisia jotka eivät hakemista kannattaneet.

– Heidän huolensa ovat aiheellisia, ja meidän on kunnioitettava kaikkien näkemyksiä, vaikka emme niitä itse jakaisikaan. Siksi muistutamme, että me emme tule luopumaan kansallisesta vahvasta asevelvollisuuteen ja moderniin teknologiaan nojaavasta aluepuolustuksestamme, vaan me tulemme vahvistamaan sitä, hän sanoi.

– Me emme tule luopumaan rauhaan ja yhteistyöhön tähtäävästä ulkopolitiikastamme, vaan päinvastoin ilmaisemme rohkeammin arvoihimme pohjautuvia näkemyksiä.

Juttua ja otsikkoa muokattu klo 13.29: Poistettu kohdat, joissa Mäkelän kerrottiin sanoneen, että kansanäänestys Natosta olisi lisännyt epävarmuuden aikaa. Perussuomalaisten mukaan sitaatti ja kansanäänestystä koskeva kohta oli päätynyt vahingossa puolueen eduskuntaryhmän lähettämään tiedotteeseen, vaikka Mäkelä ei näin puheessaan sanonut.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS