Verkkouutiset

Käteistä rahaa. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Professori KL:ssä: Suomi on kasvupolulla, synkistelylle ei perusteita

Suomen kasvuyritykset kiinnostavat pääomasijoittajia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomalaiset kasvuyritykset saivat suhteellisesti katsottuna eniten pääomasijoituksia koko Euroopassa viime vuonna. Invest Europe -järjestön mukaan ne vastasivat 0,83 prosenttia bruttokansantuotteesta. Taloustieteen professori ja tutkimuslaitos Laboren johtaja Mika Maliranta arvioi Kauppalehdessä, että Suomi on nyt tukevasti kasvupolulla.

– Kun taloudessa meni tosi huonosti 2010-luvun taitteessa, meillä perustettiin nimenomaan tutkimus- ja kehitystoimintaa harjoittavia yrityksiä historiallisen paljon, kertoo Laboren johtaja Mika Maliranta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Nyt yritykset kasvavat skaalausvaiheeseen.

Suomalaisen Pääomasijoittajat ry:n varatoimitusjohtaja Jonne Kuittinen mainitsee esimerkkeinä kasvurahoituskierroksen tehneen Hostawayn, joka on alustapalvelu lyhytaikaista vuokrausta tekeville, sekä henkilöstöetupalveluyritys Epassin, josta kaksi amerikkalaista pääomasijoitusyhtiötä hankki enemmistöosuuden.

Merkittävä osa, 65 prosenttia, Suomeen viime vuonna tehdyistä pääomasijoituksista tuli ulkomaisilta pääomasijoittajilta.

Suomalainen synkistely ja näköalattomuus on Malirannan mielestä ”surullista ja perusteetonta”.

– Ymmärrän, että tuohon johtopäätökseen tullaan, koska pinnalta niin näyttää ja monet luvut antavat ankean kuvan. Mutta kun palauttaa mieleen, millaista talouden rakentuminen on yritystasolta käsiin, niin silloin 10–20 vuoden viiveet eivät tunnu yhtään oudolta, Maliranta toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)