Verkkouutiset

Kerrostaloasunnon sähkölaskuja. / LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Poliisi varoittaa sähkömyynnin petoksista

Rikolliset voivat lähestyä uhreja huijauskirjeillä tai puhelinsoitoilla.

Sähkömarkkinoilla tapahtuneiden muutosten arvioidaan lisäävän sähkömyyntiin liittyvien petosten määrää.

Poliisin mukaan rikokseen syyllistyvä sähkönmyyjä voi lähestyä huijauskirjeillä tai puhelinsoitolla, joissa edullisella hinnalla houkutellaan maksamaan esimerkiksi liittymismaksu etukäteen.

Myös laskun näköisiksi tehdyt tarjouskirjeet tai kokonaan perusteettomien laskujen lähettäminen ovat yleisiä huijauksia. Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen mukaan petosten tehtailussa ”vain mielikuvitus on rajana” rikollisilla, joten uusia tekomuotoja syntyy säännöllisesti.

Nykytilannetta voidaan käyttää hyväksi myös suoramarkkinointiin liittyvissä tietojen kalasteluissa, joissa tarjouksen kertomisen yhteydessä pyydetään asiakkaalta henkilötietoja. Rikollisten haltuunsa saamia henkilötietoja voidaan käyttää väärien sähkösopimusten avaamiseen tai muihin petosrikoksiin.

Poliisi kehottaa kansalaisia tarkistamaan oman alueensa sähköä myyvät viralliset yritykset esimerkiksi Energiaviraston verkkosivuilta. Suoramyynnissä puhelimitse tai verkon kautta ei kannata harkitsematta antaa omia henkilötietoja tai tarttua liian houkutteleviin tarjouksiin.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)