Verkkouutiset

Venäläisiä sotilaita Donetskissa. LEHTIKUVA / AFP Alexander Nemenov

Pettyneitä hyökkääjän sotilaita ryöpytetään – ”Lukekaa sopimusteksti”

Moni venäläinen sopimussotilas kokee ikävän yllätyksen rintamalla, kun sopimusta jatketaan automaattisesti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Monet Ukrainan rintamalle rahan perässä lähteneet venäläiset sotilaat luulevat, että he voivat palata takaisin kotiin heti sopimuksen päätyttyä.

Venäläinen sotabloggaaja ja -propagandisti Anastasia Kashevarova kuitenkin korostaa Telegram-kanavallaan, että tämä on väärinkäsitys.

Hän kertoo saavansa valtavan määrän sähköposteja yllättyneiltä venäläisiltä, jotka luulivat voivansa palvella vain tietyn määräajan ja poistua rintamalta sen jälkeen.

Sopimussotilaiksi houkutellaan rahalla etenkin syrjäseutujen pienituloisia. Moni ei kuitenkaan lue kunnolla sopimustekstiä ennen allekirjoittamista.

Kashevarova ryöpyttää sopimussotilaita kovasanaisesti:

– Kaikille niille, jotka elävät ruusuisessa maailmassa – puolustusministeriön sopimuksia jatketaan automaattisesti ”sotilaallisen erikoisoperaation” aikana. Tämä on asetus.

– Kyseessä ei ole lainkaan uusi asia, vaan sopimuksia on jatkettu 2022 syyskuusta alkaen.

Myös liikekannallepanossa rintamalle määrätyt sotilaat palvelevat niin sanotun erikoisoperaation päättymiseen asti. Tosiasiassa kyseessä on Venäjän laajamittainen hyökkäyssota.

– Kaverit, riisukaa ruusunpunaiset silmälasinne. Lukekaa tarkasti, mitä allekirjoitatte, älkääkä tulko ruikuttamaan minulle sähköpostitse. En tiedä, miten selittäisin tämän asian teille selvemmin. Olen puhunut tästä jo kolmen vuoden ajan, Kashevarova toteaa.

Hän korostaa, että sopimusten jatkamisesta on annettu julkinen asetus.

– Tästä on ilmoitettu ja puhuttu noin 300 kertaa. On kummallista valittaa tiedon puutteesta.

 

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)