Verkkouutiset

Presidentti Volodymyr Zelenskyi, liittokansleri Olaf Scholz ja pääministeri Petteri Orpo Berliinissä. AFP/LEHTIKUVA/ODD ANDERSEN

Petteri Orpo: Ukrainan tulevaisuus on Euroopassa

Pääministerin mukaan Suomen osallistuminen Ukrainan jälleenrakennukseen on tärkeää.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääministeri Petteri Orpo (kok.) korosti Suomen jatkavan tukeaan Ukrainalle Berliinissä järjestetyssä Ukrainan jälleenrakennuskonferenssissa Berliinissä 11.-12. kesäkuuta. Konferenssi keskittyi Ukrainan talouden tukemiseen, jälleenrakentamiseen ja EU-lähentymisen edellyttämiin uudistuksiin.

Konferenssiin osallistui Ukrainaa tukevien maiden valtiojohtajia ja ministereitä, kansainvälisiä järjestöjä ja rahoituslaitoksia, liike-elämän edustajia ja kansalaisjärjestöjä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Ukrainan päättäväisyys ja halu uudistua on tullut kaikille selväksi. Ukrainan tulevaisuus on Euroopassa, Orpo korosti pitämässään Suomen kansallisessa puheenvuorossa.

Hän osallistui tapahtumassa myös korkean tason pyöreään pöytään, jota puheenjohtivat Saksan liittokansleri Olaf Scholz ja Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi.

Orpo tapasi myös konferenssiin osallistuneiden suomalaisyritysten edustajia. Suomalaisilla yrityksillä ja muilla toimijoilla on hänen mukaansa Ukrainan kaipaamaa osaamista monilla aloilla.

– Suomalainen tietotaito voi auttaa Ukrainaa monilla sektoreilla, esimerkiksi kriittisen energiainfrastruktuurin jälleenrakennuksessa, digitaalisen infrastruktuurin rakentamisessa, koulutuksessa, ympäristöasioissa, tai väestönsuojelussa, Orpo totesi.

Erityisen huolestuttavana Orpon mielestä on se, että miljoonien lasten koulunkäynti on keskeytynyt väestönsuojien puutteen takia.

– Investointi väestönsuojiin on satsaus Ukrainan tuleviin sukupolviin, hän sanoi.

Suomi on sitoutunut Ukrainan tukemiseen hallitusohjelmassa. Ukrainan jälleenrakentamisessa Suomella on erillinen kansallinen suunnitelma, jolla tuetaan yritysten toimintaedellytyksiä Ukrainassa muun muassa rahoitus- ja neuvontapalveluissa.

Sodan alkamisesta lähtien Suomi on tukenut Ukrainaa lähes kolmella miljardilla eurolla. Puolustusmateriaalin lisäksi tuki koostuu kehitysyhteistyö- ja humanitaarisesta avusta.

Seuraava Ukrainan jälleenrakennuskonferenssi järjestetään ensi vuonna Italiassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)