Verkkouutiset

Pääministeri Petteri Orpo oli median tavattavissa eduskunnan Valtiosalissa 22. toukokuuta 2024. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Petteri Orpo rauhoittelee keskustelua merirajoista: Selvitämme, mistä on kyse

Pääministerin mukaan uusimpien tietojen mukaan kyseessä näyttäisi olevan rutiininomainen tarkastelu.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääministeri Petteri Orpo (kok.) rauhoittelee keskustelua ja spekulointeja liittyen mediatietoihin Venäjän aikeista siirtää yksipuolisesti merirajoja Suomen ja Liettuan kanssa.

– Viimeiset viestit, mitä Venäjän suunnalta on tullut, viittavat siihen, että kyseessä on rutiininomainen tarkastus, Orpo kommentoi asiaa medialle eduskunnassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Kaikesta huolimatta selvitämme suomalaiseen tapaan hyvin tarkasti, mistä tässä on kysymys ja teemme sitten sen perusteella vasta johtopäätöksiä. Tällä hetkellä en näe syytä mihinkään suurempaan huoleen.

Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jukka Kopra (kok.) kuvasi jo aiemmin, että normaalin käytännön mukaisiin rajatarkastuspyyntöihin ei liity dramatiikkaa. Ulkoministeri Elina Valtonen (kok.) kehotti taas muistamaan, että myös hämmennyksen aiheuttaminen on hybridivaikuttamista.

Orpolta kysyttiin tiedotustilaisuudessa, voiko olla sattumaa, että Venäjän puolustusministeriön dokumentti merirajoihin liittyen on päivätty samalle päivälle kun hallituksen eduskunnalle antama esitys välineellistetyn maahantulon torjumiseksi Suomen itärajalla.

Orpo muistutti, että rajalakia on valmisteltu jo kuukausia eikä tähän voi vetää siinä mielessä yhtäläisyyksiä:

– Samaan aikaan täytyy todeta, että olemme tottuneet jo siihen, että Venään suunnalta voi tulla kaikenlaista haitantekoa tai hybridivaikuttamista. Ei ole mitään näyttöä siitä, että nämä olisivat tekemisissä keskenään, mutta kieltämättä sama päivä.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)