Verkkouutiset

Suomenlahden merivartioston alus Turva. LEHTIKUVA / HANDOUT / FINNISH BORDER GUARD

Jukka Kopra: Venäjä ei ole kertonut merirajoihin liittyvistä aikeista

Puolustusvaliokunnan puheenjohtajan mukaan normaalin käytännön mukaisiin rajatarkastuspyyntöihin ei liity dramatiikkaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjä ei ole ilmoittanut aikeista tarkastella merirajaa Suomenlahdella, kertoo puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jukka Kopra (kok.) tiedotustilaisuudessa.

Hänen mukaansa asiasta tarvitaan nyt lisätietoa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Tarvitsemme tietysti tarkemman tiedon, haluaako Venäjä käynnistää rajatarkastusprosessin ja mitkä ovat sen yksityiskohdat. Tässä vaiheessa tiedämme vain yleisellä tasolla, mitä mahdollisesti kaavaillaan, hän sanoo.

–  Jos Venäjä tähän prosessiin lähtee, niin he ovat sitten varmasti Suomeen yhteydessä. Siihen on olemassa valtioiden välinen prosessi, jolla tällaisia asioita hoidetaan. Katsotaan sitten, mikä on tilanne.

Yksipuolisesti merirajoja ei voi Kopran mukaan muuttaa. Rajojen tarkasteluun liittyvät prosessit ovat hänen mukaansa toimineet Venäjä kanssa aiemmin hyvin.

– Korostan, että tästä on vain venäläismedian uutisointia olemassa, eikä Venäjän valtio ole asiaan minkäänlaista kantaa ottanut.

Kopra kertoo, että rajojen tarkastaminen on normaalia maiden välistä kanssakäyntiä. Edellisen kerran Suomen ja Venäjän välistä rajaa muutettiin vuonna 2017. Hän painottaa, että normaalin käytännön mukaisiin rajatarkastuspyyntöihin ei liity dramatiikkaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)