Verkkouutiset

Petteri Orpo. LEHTIKUVA / SEPPO SAMULI

Petteri Orpo: Meidän on varauduttava kaikkiin mahdollisiin kriiseihin

Pääministerin mukaan EU:n pitää keskittyä yhä enemmän kokonaisturvallisuuden vahvistamiseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääministeri Petteri Orpo (kok.) osallistuu Eurooppa-neuvostoon Brysselissä 27.–28. kesäkuuta.

Kokouksen keskeisiä aiheita ovat Ukraina, Lähi-itä, turvallisuus ja puolustus, kilpailukyky sekä korkean tason nimitykset.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

EU-maiden johtajien on määrä hyväksyä myös niin kutsuttu strateginen agenda linjaamaan EU:n lähivuosien työtä. Samalla se viitoittaa uuden komission työtä.

Pääministerin mukaan Suomelle tärkeitä painopisteitä ovat muun muassa kilpailukyvyn vahvistaminen, Euroopan kokonaisturvallisuus sekä puhdas siirtymä mukaan lukien bio- ja kiertotalous.

– Eurooppa on vahvempi, jos se pystyy vastaamaan kokonaisvaltaisesti kriiseihin. Meidän on varauduttava kaikkiin mahdollisiin kriiseihin ja hybridiuhkiin, Orpo sanoo valtioneuvoston tiedotteessa.

Pääministeri korostaa myös, että EU:n on jatkettava ja vahvistettava tukeaan Ukrainalle. Erityisen uhan alla ovat energialaitokset.

– Ukraina kaipaa pikaisesti sotilaallista apua muun muassa ilmapuolustuksessa, jotta haavoittuvia energialaitoksia ei tuhota kerta toisensa jälkeen uudestaan.

Eurooppa-neuvoston on tarkoitus sopia korkean tason nimityksistä. EU:n valtiojohtajat pohjustivat nimityspakettia epävirallisessa kokouksessaan 17.6. Pakettiin sisältyy komission puheenjohtajaehdokas, unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja sekä Eurooppa-neuvoston seuraava puheenjohtaja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)