Verkkouutiset

Valtioneuvoston linna Helsingissä. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Palvelualat ryöpyttävät Sanna Marinin hallitusta, arvosanaksi 6,5

Seuraavan hallituskauden tärkeimmät asiat alalle ovat julkisen talouden tasapaino, veropolitiikka sekä työvoiman saatavuus ja osaaminen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Palvelualojen työnantajat Palta kysyi jäsenyrityksiltään niiden arvioita Sanna Marinin (sd.) hallituksen suoriutumisesta.

Kouluarvosanoilla 4–10 mitattuna nykyhallituksen keskiarvoksi muodostui 6,5. Kyselyyn vastanneista palveluyrityksistä joka kolmas antoi arvosanaksi 7, joka viides 6 ja noin joka kuudes 8.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Arvosteluasteikon ääripäistä nelosen tai vitosen nykyhallitukselle antoi viidesosa ja yhdeksikön tai kympin 7 prosenttia. Risuja annettiin muun muassa yritysten vähäisestä huomioimisesta ja velanotosta, kehuja sai esimerkiksi yritysten tukeminen koronassa.

Poimintoja avoimista vastauksista Marinin hallituksesta:

”Hallitus ei ymmärrä palveluyritysten realiteetteja. Kokonaisveroaste on erittäin korkea”

”Kestävyysvaje unohtunut kokonaan. Valitettavasti isoja ja vaikeita uudistuksia ei tehdä pelkästään tukemalla ihmisiä ja ottamalla lisää velkaa.”

”Korona hoidettiin melko onnistuneesti, yrityksiä tuettiin.”

”Ei muutosta parempaan tai huonompaan”

Samaisen kyselyn mukaan palveluyrityksille tärkeimmät politiikan osa-alueet ovat seuraavalla hallituskaudella julkisen talouden tasapaino ja veropolitiikka sekä työvoiman saatavuus ja osaaminen.

Kyselyyn vastasi 162 palveluyrityksen edustajaa Paltan edustamilla yksityisillä palvelualoilla liikenteessä ja logistiikassa, yritys- ja asiantuntijapalveluissa, hallinto- ja tukipalveluissa, informaatio- ja viestintäaloilla, teknisissä palveluissa, viihteessä ja virkistyksessä sekä muissa palveluissa.

Kysely toteutettiin helmi-maaliskuussa 2023. Kyselyn otos ei ole tilastollisesti edustava, mutta tulokset ovat suuntaa antavasti yleistettävissä.

LUE MYÖS:
Palveluyritykset huolissaan: Kestävyysvaje on vakava ja kasvava ongelma

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)