Verkkouutiset

Vladimir Putinin väitetään tavanneen kansaa Mariupolissa. www.twitter.com

Ovatko he näyttelijöitä? Vladimir Putinin erikoinen kohtaaminen videolla

Venäjän diktaattorin vierailu miehitetyssä Ukrainassa näyttää tarkkaan lavastetulta.

Venäjän valtion mediassa on julkaistu videomateriaalia diktaattori Vladimir Putinin vierailusta miehitettyyn Ukrainan Mariupoliin. Kyseessä on eräs Venäjän sodan pahiten runtelemista ukrainalaiskaupungeista. Hyökkääjän on arvioitu surmanneen siellä valtavat määrät siviilejä ja ryöstäneen kaupungista yli 1000 lasta Venäjälle.

Videoilla yritetään antaa kuva spontaanista vierailusta. Kaikki näyttää kuitenkin lavastetulta. Venäjän johtajan julkiset esiintymiset ja käynnit ”kansan parissa” ovat jo pitkään olleet mitä ilmeisimmin järjestettyjä. Tapaamisissa on jopa usein toistunut samoja ihmisiä eri rooleissa.

Mariupolin matkasta valtion mediassa julkaistuilla videoilla Vladimir Putin muun muassa ajaa itse autoa öisellä kadulla ja keskustelee muka sattumalta kohtaamiensa asukkaiden kanssa (video alla). Sosiaalisessa mediassa on arveltu, että kyseessä ovat näyttelijät.

Esimerkiksi Ukrainan sisäministerin neuvonantaja Anton Herastshenko huomauttaa Twitterissä, että Vladimir Putin istuu kokouksissa kaukana lähimmistä neuvonantajistaan, mutta kättelee estoitta ”asukkaita” Mariupolissa.

Myös videolla näkyvä käytös on herättänyt ihmetystä. Paikallisiksi väitetyt henkilöt kiittelevät propagandapätkässä Putinia kaupunkinsa ”vapauttamisesta” ja ihastelevat nähneensä presidentin aiemmin vain televisiossa. Eräs ”asukkaista” jopa toteaa Mariupolin olevan nyt ”pieni pala taivasta”.

Seuraavaksi Vladimir Putin lähtee muka hetken mielijohteesta yllätysvierailulle erään videolla näkyvän kaupunkilaisen kotiin. Pöytä on yllättäen täynnä ruokaa.

– Huomatkaa, kuinka asukkaat ovat kattaneet pöydän täyteen ruokaa tällä muka spontaanilla vierailulla Mariupoliin keskellä yötä Putinia varten ihan kuin hän olisi joulupukki, joka ilmestyy yllättäen paikalle, Financial Timesin Moskovan toimituksen päällikkö Max Seddon päivittelee Twitterissä.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS