Verkkouutiset

Kuntalaisaloite-palvelu verkossa. KUVAKAAPPAUS

Oikeusministeriö muutti kuntalaisten aloitepalvelua, syynä ilkivalta

Kannattajien nimitiedot eivät tule jatkossa näkyviin.

Oikeusministeriö on tehnyt muutoksen kuntalaisaloitepalveluunsa. Jatkossa kunkin aloitteen yhteydessä ilmoitetaan ainoastaan kannattajien lukumäärä, ei nimitietoja. Ministeriö kertoo asiasta tiedotteessa.

Muutoksen syynä on palveluun kohdistunut väärinkäyttö. Yle kertoi elokuussa tapauksesta, jossa kuntalaisaloitteen kannattajalistalle ilmaantui nimiä, jotka sisälsivät rasistista kieltä ja äärioikeistoviittauksia.

Joukossa oli myös tekaistuja julkisuuden henkilöiden nimiä. Kuntalaisaloite ehdotti antirasismikoulutuksen lisäämistä osaksi Jyväskylän kaupungin henkilöstökoulutusta.

Kuntalakiin perustuva aloiteoikeus tarjoaa kuntalaisille iästä riippumatta oikeuden tehdä ja kannattaa aloitteita kunnan toiminnasta ja palveluista.

Kun aloiteoikeus on myös esimerkiksi lapsilla ja kunnassa toimivilla yhteisöillä, kuntalaisaloite.fi-palvelussa tarvitaan ministeriön mukaan jatkossakin vahvan tunnistautumisen rinnalla myös muita tunnistautumistapoja.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)