Verkkouutiset

Kuntalaisaloite-palvelu verkossa. KUVAKAAPPAUS

Oikeusministeriö muutti kuntalaisten aloitepalvelua, syynä ilkivalta

Kannattajien nimitiedot eivät tule jatkossa näkyviin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Oikeusministeriö on tehnyt muutoksen kuntalaisaloitepalveluunsa. Jatkossa kunkin aloitteen yhteydessä ilmoitetaan ainoastaan kannattajien lukumäärä, ei nimitietoja. Ministeriö kertoo asiasta tiedotteessa.

Muutoksen syynä on palveluun kohdistunut väärinkäyttö. Yle kertoi elokuussa tapauksesta, jossa kuntalaisaloitteen kannattajalistalle ilmaantui nimiä, jotka sisälsivät rasistista kieltä ja äärioikeistoviittauksia.

Joukossa oli myös tekaistuja julkisuuden henkilöiden nimiä. Kuntalaisaloite ehdotti antirasismikoulutuksen lisäämistä osaksi Jyväskylän kaupungin henkilöstökoulutusta.

Kuntalakiin perustuva aloiteoikeus tarjoaa kuntalaisille iästä riippumatta oikeuden tehdä ja kannattaa aloitteita kunnan toiminnasta ja palveluista.

Kun aloiteoikeus on myös esimerkiksi lapsilla ja kunnassa toimivilla yhteisöillä, kuntalaisaloite.fi-palvelussa tarvitaan ministeriön mukaan jatkossakin vahvan tunnistautumisen rinnalla myös muita tunnistautumistapoja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)