Verkkouutiset

Asiakas tutkii työvoimakoulutusilmoituksia työ- ja elinkeinotoimistossa. LEHTIKUVA/JARNO MELA

OECD:lta kehuja työttömille tarjotusta koulutuksesta

Suomi on yksi eniten aktiiviseen työvoimapolitiikkaan panostavia maita.

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD arvioi tutkimuksessaan Suomen työvoimapolitiikkaa ja erityisesti koulutuksia ja kursseja, joita työttömille työnhakijoille tarjotaan.

OECD:n mukaan Suomessa työttömille työnhakijoille tarjottavat työvoimakoulutukset sekä omaehtoiset opiskelut työttömyysetuudella parantaa mahdollisuuksia työllistyä. Koulutuspalveluita tarjotaan Suomessa paljon. Tutkimus suosittelee, että Suomen pitäisi jatkaa koulutusohjelmien tarjoamista erityisesti vanhemmille työnhakijoille ja naisille.

Lisätukea työllistymiseen tarvitsisivat nuoret ja vähemmän koulutetut työnhakijat.

Työministeri Tuula Haataisen (sd.) on hienoa, että järjestelmämme perusteet ovat OECD:n arvioinnin mukaan kunnossa.

– Suomen työllisyysaste on tällä hetkellä ennätyskorkealla, ja työvoimapolitiikalla on tärkeä rooli suunnan pitämisessä nousussa. Tarvitsemme myös jatkossa tutkimukseen pohjautuvaa politiikkavalmistelua, jolla tuemme kuntia työvoimapolitiikan käytännön toteuttamisessa, työministeri kommentoi.

Työvoimapolitiikan tutkimus on Suomessa raportin mukaan toimivaa ja läpinäkyvää.

OECD suosittelee Suomelle entistä pitkäaikaisempaa ja strategisempaa otetta työvoimapolitiikan tutkimukseen. Tämä voisi edistää tutkimukseen perustuvaa politiikan suunnittelua ja täytäntöönpanoa sekä parantaa työllisyyspalveluita.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS