Verkkouutiset

Juhannus näkyy myös päivittäistavarakauppojen myynnissä. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Nämä ovat juhannuksen hittituotteet – yhden herkun myynti kahdeksankertaistui

Etelä-Suomessa juhannusherkku on kesäkurpitsa, Pohjois-Suomessa taas grillimakkara.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Juhannuksen lähestyessä kauppojen hyllyiltä katoavat tavallista nopeammin tietyt tuotteet, kertoo S-ryhmä tiedotteessaan.

Yleisesti kaupaksi käyvät kaikki ruoka- ja juomatuotteet, joiden myynti kasvaa juhannusviikolla noin viidenneksellä. Tietyissä tuoteryhmissä kasvu on kuitenkin tätäkin rajumpaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Suurin muutos näkyy maississa: Sen myynti kasvoi viime vuoden juhannuksena tavalliseen verrattuna kahdeksankertaiseksi. Kaukana eivät ole myöskään sillit ja grillijuustot, joiden menekki viisinkertaistui.

Hieman maltillisemmin nousi A-luokan grillimakkaroiden ja herkkusienien myynti, joiden myynti nelinkertaistui.

Kaupaksi menevät tavallista paremmin myös makeat tuotteet sekä marjat ja hedelmät. Meloneiden myynti nelinkertaistui viime juhannuksena, jäätelön ja tuoreiden mansikoiden taas kaksinkertaistui.

Suomalaisten preferoimat juhannusruoat vaihtelevat maantieteellisesti. Kun Pohjois-Suomessa juhannusherkkuna suositaan grillimakkaraa, menee etelässä kaupaksi paremmin kesäkurpitsa. Länsi-Suomessa suositaan taas silliä.

Elintarvikkeiden ulkopuolella juhannus näkyy erityisesti hyönteiskarkotteiden ja aurinkorasvojen myynnissä, joiden myyntimäärät nelinkertaistuivat viime juhannuksena.

Tulevana juhannuksena nähdään ensimmäistä kertaa, miten päivittäistavarakauppoihin myyntiin vapautetut miedot viinit menevät kaupaksi juhannuskansalle. S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho uskoo, että etenkin miedot sekä kuivat ja puolikuivat kuohuviinit päätyvät monen suomalaisen juhannuspöytään.

– Viinivalikoima on tässä kohtaa erityisen laaja alkukesän juhliin sopivissa kuohuviineissä ja valkoviineissä, mutta myös mietoja rosé- ja punaviinejä on tarjolla monipuolinen kattaus, Päällysaho kertoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)