Verkkouutiset

Asiakas syömässä lounasravintolassa Helsingissä. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Näin lounastauon pituus vaihtelee eri maissa – suomalaiset syövät keskivertoa nopeammin

Nuoret työntekijät korvaavat muita useammin lounaan välipaloilla.

Suomalaiset työntekijät käyttävät ruokataukoon keskimääräistä vähemmän aikaa. Yli 35 000 ihmistä ja 26 maata käsittänyt tutkimus kertoo, että keskimäärin lounastaukoon kului 35 minuuttia.

Suomalaiset syövät vertailun toiseksi nopeimmin, 26 minuutissa, kun vähiten aikaa meni Puolassa, jossa ruokatauko on noin 21 minuuttia. Pisimpään ruokatauko kestää Kiinassa, 54 minuuttia. Portugalissa, Japanissa ja Brasiliassa ruokataukoon käytetään 46-47 minuuttia.

Compass Groupin Global Eating at Work Survey -tutkimuksen mukaan suomalaiset hybridityöntekijät syövät terveellisemmin kuin keskimäärin. Napostelu on yleistä etenkin nuorilla ja etänä työskennellessä, ja sillä usein korvataan lämmin ruoka.

Suomessa syödään lähtökohtaisesti enemmän yksin kuin muissa maissa, etätyöntekijöistä 70 prosenttia ja työpaikalla olevista 34 prosenttia vastasi syövänsä yksin. Muissa maissa 60 prosenttia hybridityöntekijöistä haluaisi syödä kollegoiden kanssa useammin, Suomessa näin ajattelee 46 prosenttia.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)