Verkkouutiset

Venäläisjoukkojen "naamioitu" moottoripyörä oli helppo maali. / apachi_fpv / Telegram

Moottoripyöriin ilmestyi erikoisia suojia rintamalla

Venäläisjoukot yrittävät suojata rynnäköissä käytettäviä ajoneuvoja räjähdelennokeilta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sekä Ukrainan että Venäjän asevoimat ovat suojanneet panssariajoneuvojaan uusilla tavoilla räjähdedroonien luoman uhkan vuoksi.

Vaunuihin on asennettu metallihäkkejä ja muita viritelmiä. Venäjä on lähettänyt loppukeväästä lähtien hyökkäyksiin useita ”kilpikonnapanssarivaunuja”, joiden suuret metallilevyt tuovat ainakin jonkinasteista suojaa. Ukrainan asevoimat julkaisemien videoiden perusteella niiden tuhoaminen ei ole kovin haastavaa.

Mönkijöiden ja moottoripyörien kaltaiset nopeat ja ketterät ajoneuvot ovat yleistyneet viime aikoina rintamalla. Ukrainalaiset ovat käyttäneet niitä huoltotarvikkeiden ja joukkojen kuljettamiseen. Venäläisjoukot ovat puolestaan lähteneet jopa rynnäköihin moottoripyörillä Harkovan ja Donetskin alueilla.

Suojattomia ajoneuvoja on tuhottu käsiaseilla ja räjähdelennokeilla. Kyiv Post -lehden mukaan eräässä toukokuisessa rynnäkössä tuhottiin kahdeksan Venäjän moottoripyörää ja yksi BMP-panssariajoneuvo.

Venäläisten sotabloggaajien mukaan tappioihin on pyritty vastaamaan asentamalla moottoripyöriin droonisuojauksia ja naamioverkkoja. Painavat viritykset toisaalta tekevät ajoneuvoista kömpelöitä ja hitaita. Naamioverkot rajoittavat näkyvyyttä ja vaikeuttavat lähestyvien droonien havaitsemista.

Ukrainan asevoimien videolla näkyy, kuinka häkillä varustettu naamioitu moottoripyörä ajoi keskellä päivää hiekkatietä pitkin lähellä etulijaa 7. kesäkuuta. Helposti havaittava kohde tuhottiin räjähdelennokilla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)