Verkkouutiset

Venäläisvaunu liekeissä. / Telegram

Kilpikonnatankit lähetettiin eteenpäin – isku päättyi nolosti

Uudet suojaukset eivät vaikuta toimivan Ukrainan räjähdelennokkeja vastaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan rintamalle ilmaantui loppukevään aikana useita Venäjän ”kilpikonnapanssarivaunuja”, jotka oli varustettu räjähdelennokeilta suojaavilla metallilevyillä.

Latomaisia rakennuksia muistuttavien viritelmien katoille oli lisätty elektronisia häirintälaitteita. Ne ilmeisesti kätkivät sisäänsä neuvostovalmisteisen T-72-panssarivaunun.

Muun muassa Donetskin alueella havaituille ”kilpikonnatankeille” on naureskeltu, mutta osa asiantuntijoista pitää ratkaisuja loogisena sopeutumisena etulinjan oloihin. Videolinkillä ohjattavat FPV-droonit uhkaavat Venäjän moderneimpaan kalustoon lukeutuvia T-90-panssarivaunuja, mutta niiden tehoa voidaan vähentää merkittävästi metallilevyjen tai -häkkien kaltaisilla suojilla.

Ukrainan asevoimat on julkaissut uuden videon kilpikonnatankkien hyökkäyksestä. Isku päättyi nolosti, sillä molemmat vaunut tuhottiin FPV-drooneilla.

Tiedustelulennokin kuvaamalla videolla näkyy, kuinka tankit lähestyvät puolustajan asemia metsän laidalla kulkevaa hiekkatietä pitkin. Räjähdelennokki iskeytyy toisen vaunun etuosaan, minkä jälkeen se suojautuu ajamalla puiden sekaan.

Toinen tankki etenee hitaasti tykistökranaatin räjähtäessä sen lähellä. Tankki ajaa peltoaukean yli ja avaa tulen. Se ehtii ampua muutaman laukauksen päätykillään ennen uuden FPV-droonin iskua. Videolla näkyy, kuinka miehistö pakenee pian vaunusta. Kilpikonnatankki jää palamaan taistelukentälle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)