Verkkouutiset

Venäläiskoneiden epäillään loukanneen Suomen ilmatilassa. Arkistokuva vuodelta 2017. LEHTIKUVA / HANDOUT / ILMAVOIMAT

”Mitä seuraavaksi?” – huippuasiantuntija kommentoi ilmatilaloukkauksia

Naton on François Heisbourgin mukaan puututtava Venäjän provokaatioihin Itämerellä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Arvostettu ranskalainen turvallisuuspolitiikan asiantuntija François Heisbourg on kiinnittänyt huomiota Venäjän viimeaikaisiin ilmatilaloukkauksiin Itämerellä. Neljän venäläiskoneen epäillään loukanneen Suomen ilmatilaa Loviisan edustalla maanantaina, ja lauantaina Ruotsi kertoi venäläiskoneen loukanneen ilmatilaansa Gotlannin itäpuolella perjantaina.

Ruotsin ulkoministeriö kertoi lauantaina kutsuvansa tapauksen johdosta Venäjän suurlähettilään puhutteluun.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Professori Heisbourg toimii tällä hetkellä International Institute for Strategic Studies-tutkimuslaitoksen vanhempana neuvonantajana. Suomessa hänet muistetaan etenkin takavuosien Nato-jäsenyyden vaikutuksia arvioineen asiantuntijaryhmän jäsenenä.

Heisbourg kommentoi tietoa Ruotsin ilmatilaa loukanneesta venäläiskoneesta viestipalvelu X:ssä. Hän pitää toistuvia ilmatilaloukkaksia esimerkkinä Venäjän kiusanteosta ja ”harmaalla vyöhykkeellä” suorittamista operaatioista. Tällaisia toimia on Venäjän puolelta nähty aikaisemminkin, Heisbourgin viitatessa Suomessakin lentoliikenteeseen vaikuttaneen GPS-häirintään sekä rajapuomujen poistamiseen Narvajoella Virossa.

– Ja venäläinen Tu-95 loukkasi Suomen ilmatilaa. Joten, mitä seuraavaksi? Nato on tehnyt virheen kun se ei ole reagoinut voimakkaammin aiempiin harmaan alueen operaatioihin Itämeren alueella (AIS-järjestelmät, GPS-järjestelmät, rajamerkit jne.).

– Toistan: mitä seuraavaksi? Ja mitä me teemme seuraavaksi, Heisbourg kysyy X:ssä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)