Verkkouutiset

Venäjän sotilaat etenivät metsikön reunalla kohti Ukrainan asemia. / Teoyaomiquu / Twitter

Lennokki havaitsi yöllisen koukkauksen – venäläisjoukot torjuttiin

Ukrainan joukot ehtivät siirtyä asemiin ennakkovaroituksen ansiosta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainaa tukevat vapaaehtoiset ovat järjestäneet viime vuodesta lähtien useita varainkeruuhankkeita, joiden kautta maan asevoimille on hankittu suuri määrä uusia lennokkeja.

Aseteollisuuden valmistamien mallien lisäksi kuluttajakäyttöön tarkoitetut droonit ovat osoittautuneet hyödylliseksi muun muassa tiedustelussa ja tykistön tulenohjauksessa.

Yhdysvalloissa toimiva Liberty Ukraine -säätiö on painottanut infrapunakameroilla varustettujen lennokkien merkitystä. Niiden hinta on noin kaksinkertainen verrattuna tavallisilla kameroilla varustettuihin kuluttajalennokkeihin. Infrapunakamerat pystyvät havaitsemaan maastossa liikkuvia sotilaita helposti myös yöaikaan.

Säätiön aktivisti on jakanut Ukrainan 92. prikaatille toimitetun lennokin kuvaaman videon. Hän kertoo saaneensa yksiköltä luvan kuukausi sitten kuvatun materiaalin julkaisuun.

Infrapunakameralla varustettu lennokki oli suorittamassa tavanomaista partiolentoa yöllä, kun se havaitsi Ukrainan asemia lähestyneen venäläisen iskuryhmän. Noin joukkueen kokoinen osasto yritti koukata Ukrainan joukkojen sivustaan etenemällä metsikön ja pellon välisellä polulla.

Ukrainalaiset ehtivät varautua hyökkäykseen, koska iskuryhmä havaittiin ajoissa. Aktivistin mukaan hyökkäys torjuttiin.

– Tämän vuoksi aion jatkaa varainkeruuta lennokkien hankkimiseksi. Ne eivät ole täydellinen ratkaisu kaikkeen, mutta tiedän niiden pelastavan ihmishenkiä, enkä aio lopettaa, Liberty Ukraine -säätiön toimija kirjoittaa Twitterissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)