Verkkouutiset

Tietomurron uhreja voi olla kaikkiaan jopa 120000. Mies käytti konetta Helsingissä. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

KRP neuvoo tietomurron mahdollisia uhreja suojaamaan henkilötietonsa

KRP ja poliisi tutkivat tietomurtoa. Myös kaupungin toimintaa asiassa selvitetään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

KRP ja Helsingin poliisi tutkivat Helsingin kaupungin järjestelmiin kohdistunutta törkeää tietomurtoa. Omia henkilötietoja kannattaa aktiivisesti suojata jo tässä vaiheessa, vaikka Helsingin kaupungin järjestelmiin kohdistuneen tietomurron laajuus on vielä selvityksessä, poliisi sanoo tiedotteessa.

Viranomaisten yhdessä laatimat ohjeet suojautumiseen löytyvät suomi.fi-sivustolta: https://www.suomi.fi/oppaat/tietovuoto.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Helsingin kaupunki on tehnyt poliisille rikosilmoituksen, jonka mukaan Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan tietoverkkoon on kohdistunut tietomurto.

– Esitutkinnan lisäksi Keskusrikospoliisi selvittää kaupungin toimintaa siitä näkökulmasta, miten tietomurto on päästy kaupungin järjestelmiin tekemään. Selvitykset ovat alkuvaiheessa ja poliisilla on tiivis yhteistyö Helsingin kaupungin ja Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen kanssa, kertoo tutkinnan yleisjohtaja, rikosylikomisario Marko Leponen Keskusrikospoliisista.

Viestinnän osalta poliisilla on vastuu rikostutkintaan liittyvästä tiedottamisesta, Helsingin kaupunki rekisteripitäjänä puolestaan kertoo, millaisia tietoja järjestelmistä on päässyt vuotamaan ja keitä henkilöitä tämä koskee.

– Tällä hetkellä esitutkinnassa selvitetään sitä, mitä tarkalleen on tapahtunut, miten tietomurto on tehty ja mitä tietoja sen yhteydessä on voinut vaarantua. Vaikka selvittely on kesken, jokaisen, joka epäilee omien tietojensa vaarantuneen, on hyvä tehdä toimia oman identiteetin suojaamiseksi. Lisäksi vinkkejä voi hyödyntää jo ennaltaehkäisevässä mielessä, sillä tietojen vaarantuminen verkossa on valitettavasti yleistä, Leponen sanoo.

Seikkaperäiset ja ajantasaiset ohjeet omien henkilötietojen suojaamiseen ovat löydettävissä suomi.fi-sivustolta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
Näkökulma

Murskaavat luvut: Joe Biden on pulassa

Istuvaan presidenttiin tyytymättömät demokraattiäänestäjät ratkaisevat Yhdysvaltain presidentinvaalin, Markku Ruotsila sanoo näkökulmassaan.

Näkökulma

Murskaavat luvut: Joe Biden on pulassa

Istuvaan presidenttiin tyytymättömät demokraattiäänestäjät ratkaisevat Yhdysvaltain presidentinvaalin, Markku Ruotsila sanoo näkökulmassaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)