Verkkouutiset

Positiivinen koronatesti. LEHTIKUVA / TEEMU SALONEN

Koronavirus voi säilyä veressä yli vuoden

Tutkijoiden mukaan löydös voi selittää pitkittynyttä tautia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kalifornian yliopiston uuden tutkimuksen mukaan koronavirus voi säilyä kehossa aiemmin luultua pidempään, kertoo Neuroscience News.

Tutkijat löysivät viruksen proteiineja eli antigeenejä verinäytteistä jopa 14 kuukautta tartunnan akuutin vaiheen jälkeen. Kudoksissa antigeenit näyttävät säilyvän yli kahden vuoden ajan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Tutkijoiden mukaan koronaviruksen säilyvyys kehossa haastaa käsityksen siitä, että koronatartunta olisi ohimenevä sairaus. Näin ajateltiin varsinkin pandemian alkuvaiheessa.

Löydös saattaa tarjota selityksen sille, miksi jotkut ihmiset kärsivät niin sanotusta pitkittyneestä koronataudista. Sen oireita ovat muun muassa aivosumu ja keskittymisvaikeudet, ruoansulatusongelmat ja verisuonisairaudet.

Tutkijoiden mukaan lisätutkimuksia kuitenkin tarvitaan, jotta antigeenien säilyvyys kehossa voidaan yhdistää pitkittyneeseen koronatautiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)