Verkkouutiset

Europarlamentaarikko Henna Virkkunen (kok.). LEHTIKUVA/ANNI ÅGREN

Kokoomusmeppi: Sanna Marinin hallituksen viivyttely EU-asioissa johti huonoihin tuloksiin

Henna Virkkusen mukaan Suomen on nostettava metsäkysymykset ennakollisen EU-vaikuttamisen kärjeksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Suomen on nostettava metsäkysymykset ennakollisen EU-vaikuttamisen kärjeksi, vaati Metsämiesten Säätiön 75-vuotisjuhlaseminaarissa tiistaina Rovaniemellä puhunut europarlamentaarikko Henna Virkkunen (kok./EPP).

Hän muistutti, että metsäkysymykset kuuluvat jäsenmaiden omaan päätösvaltaan, ja näin tulee olla jatkossakin. Virkkunen huomautti, että EU-päätöksenteossa käsitellään kuitenkin jatkuvasti ilmastoon, energiaan, biodiversiteettiin ja sisämarkkinoihin liittyviä kysymyksiä, jotka Suomessa koskettavat välittömästi metsiä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Yhtenä esimerkkinä tästä on ensi viikolla EU-parlamentin täysistuntoäänestykseen tuleva pakkaus- ja pakkausjäteasetus, jossa komissio oli alun perin jopa kieltämässä pahviset take away -mukit ja korvaamassa ne muovilla.

Virkkunen totesi, että Suomi on ylivoimaisesti EU:n metsäisin maa, eikä missään muualla metsätalouden osuus kansantuotteessa ole niin merkittävä kuin Suomessa.

– Siksi meidän on varmistettava joka käänteessä, että kestävän metsätalouden ja aktiivisen metsänhoidon näkökulmat on komission EU-valmistelussa huomioitu. Näin ei lähtökohtaisesti ole, ellei Suomi ole tätä varmistamassa.

Kuluneelta kaudelta hän nosti ikäväksi esimerkiksi komission kestävän rahoituksen taksonomiapäätöksen, joka ei tunnistanut bioenergiaa kestäväksi energiamuodoksi.

– (Sanna) Marinin (sd.) hallitus ei kyennyt ajoissa muodostamaan kantaansa, ja lopputulos oli Suomen kannalta huono, Virkkunen totesi.

– Samalla tapaa Marinin hallitus viivytteli myös ennallistamisasetuksen kanssa, mutta tähän saatiin viime viikon trilogineuvotteluissa EU-parlamentin ja erityisesti EPP-ryhmän ansiosta neuvoteltua isot muutokset, hän jatkoi.

Virkkusen mielestä on hyvä, että Petteri Orpon (kok.) hallitus on nyt päättänyt merkittävästi vahvistaa EU-ennakkovaikuttamista Suomelle tärkeissä kysymyksissä.

– Parlamentin täysistunnossa tulee ensi viikolla varmistaa, että pakkausjäteasetus ei turhaan rajoita kestävien pahvipakkausten käyttöä. Fossiilisia korvaavien biopohjaisten raaka-aineiden potentiaali pitää tunnistaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)