Verkkouutiset

Lennokki-iskussa Kiovassa vahingoittunut rakennus. AFP / LEHTIKUVA / SERGEI SUPINSKY

Kiovan pommisuojat kriittisessä tilassa, vain puolet kunnossa

Suojista lähetettiin päivän aikana yli tuhat valitusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan strategisen teollisuuden ministeri Oleksandr Kamyshin kertoo Telegramissa, että maan pääkaupunki Kiovan pommisuojia on testattu tarkastuskomitean toimesta. Tulokset ovat hälyttäviä, kun kolmasosa on tarkastettu.

– Tilanne on edelleen kriittinen: puolet tarkastetuista pommisuojista eivät ole valmiina, Kamyshin kirjoittaa.

Kiovassa on virallisten tilastojen mukaan yhteensä 4 140 pommisuojaa. Spectator-lehden mukaan moni näistä on kuitenkin todellisuudessa esimerkiksi asuinkortteleiden kellareita tai parkkihalleja.

Kamyshin kertoi seuranneensa tarkastuskomitean työtä hetken aikaa. Hän kuvaa näkemäänsä tilannetta surkeaksi.

– Saimme vierailemistamme neljästä pommisuojasta auki vain yhden, ja sekin oli vain hädin tuskin soveltuva ihmisten oleskeluun. Toinen oli auki, mutta sisältä käyttökelvoton. Kahta muuta emme pystyneet avaamaan, Kamyshin kirjoittaa.

Ministerin maanantaina julkaiseman raportin mukaan 1 849 suojaa on tarkastettu. Näistä 596 ei ollut käyttökelpoisia ja 242 oli kokonaan suljettu. Tiistaiaamuun mennessä oli tarkastettu 352 uutta suojaa. Myös näistä noin puolet oli käyttökunnossa.

Kaupungin pormestari Vitali Klitshkon mukaan sen jälkeen, kun Kiovan pommisuojista avattiin digitaalinen palautepalvelu, asukkailta saatiin päivän aikana yli tuhat valitusta. Lähes puolet näistä koski niiden sulkemista, neljännes huonoa kuntoa ja neljännes niiden puutetta lähistöllä.

Pormestarin mukaan hän käsitteli maanantaiaamuna pommisuojien tilannetta kaupungin piirien johtajien kanssa. Huomiota kiinnitettiin muun muassa kaksikäyttöisiin pommisuojiin, jotka ovat yksityisomistuksessa eivätkä aina ihmisten saavutettavissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)