Verkkouutiset

Venäläisvaunu Donetskin alueella. / ssternenko / Telegram

Hirviömäinen kilpikonnatankki ilmestyi rintamalle

Metallirakennelmien tarkoituksena on suojata vaunua räjähdelennokeilta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan rintamalla on havaittu viimeisen kuukauden aikana useita ”kilpikonnapanssarivaunuja”, jotka on varustettu räjähdelennokeilta suojaavilla metallilevyillä.

Erikoisten viritelmien on sanottu muistuttavan latomaisia rakennuksia. War Zone -sivuston mukaan ainakin yhden ”hirviömäisen” venäläisvaunun katolla on kahdeksalla antennilla varustettu elektronisen sodankäynnin järjestelmä.

Moniin tankkeihin ja panssariajoneuvoihin lisätty laite häiritsee lennokkien ja operaattorien välisiä yhteyksiä. Analogisella videosignaalilla toimivat FPV-droonit eivät ilmeisesti ole kovin alttiita tämänkaltaiselle häirinnälle.

Uusin ”kilpikonnatankki” osallistui hyökkäykseen Donetskin alueella lähellä Krasnohorivkan kaupunkia. Toinen metallilevyillä suojattu vaunu tuhoutui Ukrainan iskettyä sen varastorakennukseen. Levyjen alla on ilmeisesti T-72-panssarivaunu, tosin tarkkaa mallia on vaikea tunnistaa tähän mennessä julkaistun kuvamateriaalin perusteella.

Panssariajoneuvoja, tykistöasemia ja juoksuhautoja on pyritty suojaamaan Ukrainan sodan alun jälkeen vaihtelevalla menestyksellä verkoilla ja muilla ratkaisuilla. Aiemmin yleisin ratkaisu oli asentaa panssarivaunun tykkitornin päälle metallihäkki, jonka toivottiin ottavan vastaan osa räjähdyksen voimasta.

Ukrainalaisjoukot ovat väistäneet suojauksia ohjaamalla tarkkoja drooneja venäläisvaunujen tykkitornien takaosaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)