Verkkouutiset

Lakikirja ja nuija. Kuvituskuva. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

”Kilpailevat yhteisöjen normit eivät Suomen oikeusvaltioon sovellu”

Kansanedustajan mukaan lain on oltava kaikille sama.

Kokoomuksen kansanedustajan, eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtajan Heikki Vestmanin mukaan sharia-lakia koskeva ”asia on harvinaisen selvä”.

– Suomessa noudatetaan Suomen lakia. Laki on sama kaikille. Maamme lainsäädännön kanssa ristiriidassa olevat rinnakkaiset ja kilpailevat yhteisöjen normit eivät oikeusvaltioomme sovellu, Heikki Vestman kirjoittaa julkisessa Facebook-päivityksessään.

Hän viittaa MTV Uutisten artikkeliin, jossa kohun keskellä olevan islamilaisen säätiön johtaja katsoo, että sharia-laki soveltuisi ”mainiosti” Suomeen.

– Ei saa valehdella, ei saa käyttää alkoholia, ei saa käyttää huumeita ja niin poispäin. Kaikki ihmiset ovat samanarvoisia. Pitää rakastaa muita ihmisiä kuin omia veljiään, säätiön johtaja sanoi MTV:lle.

Sharia-laki on oleellisilta osin ristiriidassa Suomen lainsäädännön kanssa, sillä sharia-laissa esimerkiksi alkoholin nauttiminen, aviollinen uskottomuus tai homoseksuaalisuus on määritelty vakavaksi rikokseksi.

Kyseessä oleva Pohjoismaiden säätiö sr on joutunut kohun keskelle sen jälkeen, kun Helsingissä paljastui sen ylläpitämä luvaton moskeija.

Moskeija on saanut rahoitusta Saudi-Arabiasta. Asemakaavassa tilat on määritelty päiväkerhokäyttöön, ei moskeijaksi.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)