Verkkouutiset

Taiwanin panssariajoneuvoja Manner-Kiinan edustalla sijaitsevilla Jinmenin saarilla 24. toukokuuta. / AFP / LEHTIKUVA / I-HWA CHENG

Kiinan asevoimat sanoo varautuvansa Taiwanin haltuunottoon

Sotaharjoituksessa kymmenet lentokoneet ja pinta-alukset ovat ympäröineet Taiwanin kuin saarrossa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kiinan asevoimat on järjestänyt kuluvalla viikolla laajan sotaharjoituksen Taiwanin ympärillä. Perjantaina alueella havaittiin 49 lentokonetta ja 19 pinta-alusta. Taiwanin puolustusministeriön mukaan 35 konetta lensi sen ilmapuolustuksen tunnistusvyöhykkeelle.

Harjoitusta kuvailtiin Kiinassa ”vahvaksi rangaistukseksi separatismista”, millä viitattiin Taiwanin tuoreen presidentti William Lain virkaanastujaisiin.

Kiinan asevoimat sanoi perjantaina suoraan, että toiminnan tarkoituksena on testata kykyä ”ottaa valta” Taiwanissa. Tämän lisäksi harjoitellaan ”eri aselajien yhteistyötä ja tärkeiden alueiden miehittämistä”.

Kiinan valtionmediassa näytettiin CNN:n mukaan tykistö- ja ohjusjärjestelmien siirtymistä asemiin. Taiwan on tuominnut aggressiiviset sotaharjoitukset ja kuvaillut niitä ”järjettömiksi provokaatioiksi”. Maan asevoimat on nostanut valmiuttaan.

– On valitettavaa nähdä, että Kiina uhkaa Taiwanin demokratiaa, vapautta sekä alueellista rauhaa ja vakautta yksipuolisilla sotilaallisilla provokaatioilla, Taiwanin presidentinkanslia toteaa tiedotteessa.

LUE MYÖS:
Uhka sodasta: Onko Kiinan hyökkäys Taiwaniin lähellä? (VU 23.5.2024)

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)