Verkkouutiset

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko. LEHTIKUVA/RONI REKOMAA

Keskustan eduskuntaryhmä yksimielisesti Naton kannalla

Myös kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä kannattaa Suomen Nato-jäsenyyttä.

Keskustan eduskuntaryhmä kannattaa yksimielisesti Suomen Nato-jäsenyyden hakemista.

– Suomen Nato-jäsenyys on askel Suomen, Pohjolan ja laajemmin Pohjois-Euroopan turvallisuuden ja vakauden vahvistamiseksi, ryhmä toteaa tiedotteessaan.

Keskustan mielestä myös Naton jäsenenä Suomen kansallisen puolustuksen tulee olla kunnossa.

– Siksi kansallisen puolustuksemme voimavaroista ja maanpuolustustahdosta täytyy pitää hyvää huolta ja hyviä kansainvälisiä kumppanuuksia ja puolustusyhteistyötä tulee vaalia myös tulevaisuudessa.

Keskustan eduskuntaryhmä sanoo tukeneensa valtiojohdon toimintaa muuttuneessa turvallisuusympäristössä.

– Suomen turvallisuuden kannalta keskeistä työtä on tehty tasavallan presidentin johdolla päättäväisesti ja viivyttelemättä. Ratkaisut tehdään niin, että vahvistamme Suomen ja suomalaisten turvallisuutta ja maamme kansainvälistä asemaa. Tavoitteenamme on rauhan, vakauden ja turvallisuuden jatkuminen Suomessa ja lähialueillamme.

Myös kristillisdemokraattien ryhmä yksimielinen

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä kannattaa yksimielisesti Suomen hakeutumista puolustusliitto Naton jäseneksi.

– Jäsenyyden myötä Suomi olisi osa Naton yhteistä puolustusta ja 5. artiklan mukaisten turvatakuiden piirissä. Hyökkäyksen kohteeksi joutumisen kynnys kohoasi merkittävästi.

Ryhmä kertoo tiedotteessaan, että Venäjän Ukrainaa vastaan aloittama hyökkäyssota on muuttanut Suomen turvallisuusympäristöä ja vaikuttanut monen KD:n kansanedustajan näkemyksiin puolustusliiton jäsenyydestä.

KD:n kansanedustajat korostavat, että vaikka Suomi liittyisi Natoon, ovat tulevaisuudessakin suomalaiset ensisijaisesti itse vastuussa omasta maanpuolustuksestaan

– On tärkeää, että epävarmoina aikoina vaikeista asioista pystytään keskustelemaan rakentavasti ja säilytämme kansallisen yhtenäisyyden, joka kriiseissä on yksi tärkeimpiä voimavarojamme.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS