Verkkouutiset

Polttoaineen hinta on ollut viime viikkoina nousussa. / LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Kansanedustajan mukaan Riikka Purran lausuntoa polttoaineen hinnasta vääristeltiin

SDP:n Matias Mäkysen mukaan perussuomalaisten puheenjohtajan lausunnot ovat paljastuneet tyhjiksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkysen väitetään vääristelleen valtiovarainministeri Riikka Purran (ps.) kesäkuussa esittämiä lausuntoja polttoaineen hintakehitykseen liittyen.

Mäkynen jakoi X-viestipalvelussa kahdesta osasta koostuvan videopätkän, jossa Riikka Purra sanoo ”pumppuhinta ei nouse” ja ”ei mistään syystä”. Katkelma on peräisin Säätytalon tiedotustilaisuudesta kesäkuulta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Kuka olisi uskonut tämän lausunnon jälkeen, että pumppuhinta nousee näin paljon, SDP:n varapuheenjohtaja kysyy X:ssä.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson osallistui keskusteluun jakamalla oman tviittinsä kesäkuulta. Uutisesta otetussa kuvakaappauksessa Purra toteaa, ettei pumppuhinta nouse.

Kokoomuksen kansanedustaja Tere Sammallahti huomauttaa, että valtiovarainministerin lausunnon kontekstista osa on jätetty pois. Riikka Purra kertoi Säätytalolla, ettei polttoaineen hinta tulisi nousemaan hallituksen toimien seurauksena.

– On pääoppositiopuolue SDP:n varapuheenjohtajalta outo idea väärentää Riikka Purran sitaatti, kun kuka tahansa voi sen tarkastaa netistä. Oikea sitaatti kuuluu: ”…pumppuhinta … ei nouse hallituksen toimien vuoksi”. Hurjaa nähdä, kuinka tyhjä opposition takki on jo tässä vaiheessa kautta, Tere Sammallahti toteaa.

– Olikohan vasemmiston puheenjohtaja Li Andersson, joka aloitti tämän. Mäkynen jatkaa. Jokainen voi miettiä, mikä olisi reaktio, jos minä tekisin vastaavaa oppositiopuolueille, Riikka Purra vastaa Sammallahdelle.

Matias Mäkynen täydensi alkuperäistä julkaisuaan toisella videopätkällä Säätytalolta. Siinä Riikka Purraa pyydettiin tarkentamaan, etteikö pumppuhinta nousisi ilmastosyistä vai ei ollenkaan. Purra vastasi, ettei hinta nousisi mistään syystä.

– Ilmeisesti joku edelleen yrittää huijata itseään, kun Riikka Purran vaaleja edeltävät ja jälkeiset puheet ovat paljastuneet tyhjiksi, Mäkynen toteaa.

Riikka Purra tarkentaa Verkkouutisille erityisavustajansa Mikael Lithin välityksellä tarkoittaneensa Säätytalolla, että polttoaineen hinta ei tulisi nousemaan hallituksen tulevien toimien seurauksena.

Kesäkuisessa tiedotustilaisuudessa Riikka Purralta kysyttiin tilanteesta, jossa polttoaineen maailmanmarkkinahinnan muutokset heijastuisivat Suomeen.

– Bensan hinta tai pumppuhinta ei nouse eikä ostovoima heikkene hallituksen toimien vuoksi. Emmehän me voi kaikkia asioita täällä kuitenkaan säädellä, perussuomalaisten puheenjohtaja sanoi tuolloin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)