Verkkouutiset

Työmarkkinauudistuksista on kiistelty alkuvuoden aikana. / LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Kansanedustaja korjaa virheet: Tästä paikallisessa sopimisessa on kyse

Hallituksen ajamat muutokset eivät vaikuta työlainsäädännön mukaisiin vähimmäisehtoihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Sinuhe Wallinheimon mukaan viime aikoina julkisuudessa on ollut paljon virheellisiä tulkintoja hallituksen valmistelemista työmarkkinauudistuksista ja erityisesti paikallisesta sopimisesta.

Ay-liikkeen taholta on kuultu perättömiä väitteitä siitä, että työsuhde-ehtojen vähimmäissuojaa yritettäisiin murtaa.

– Paikallisen sopimisen muutokset eivät vaikuta työlainsäädännön mukaisiin vähimmäisehtoihin, vaan ne mahdollistavat joustavuuden työehtosopimuksen sallimissa rajoissa, Sinuhe Wallinheimo kirjoittaa Keskisuomalaisen julkaisemassa mielipidekirjoituksessa.

– Lisäksi kritiikki, jonka mukaan paikallinen sopiminen johtaisi poljettuihin tuntipalkkoihin, on torjuttu selventämällä, että työehtosopimusten mukaiset palkkatasot säilyvät, Wallinheimo jatkaa.

Puheet palkkakaton asettamisesta hallituksen toimesta ovat hänen mukaansa harhaanjohtavia. Hallitusohjelmassa ei esitetä rajoituksia työmarkkinaosapuolten neuvotteluoikeuteen palkankorotuksista. Esitetyt muutokset vaikuttavat ainoastaan valtakunnansovittelijan toimintaan.

Yhteistyötä ja sopimista

Kansanedustaja huomauttaa, että väitteet vähimmäistyöehtojen vaarantumisesta, työnantajan sanelusta ja ulkomaisen työvoiman hyväksikäytöstä on osoitettu virheellisiksi.

– Paikallisen sopimisen periaatteet edellyttävät yhteistyötä ja sopimista työehtosopimuksen puitteissa. Hallitus on myös vastikään hyväksynyt laajan työperäisen hyväksikäytön vastaisen toimenpideohjelman, Sinuhe Wallinheimo toteaa.

”Pärstäkertoimen” perusteella irtisanomisen väite on niin ikään virheellinen, sillä hallituksen ehdotukset eivät mahdollista mielivaltaisia irtisanomisia. Wallinheimo huomauttaa, että irtisanomisen on jatkossakin perustuttava asiallisiin syihin. Laissa edelleenkin määritellään kielletyt irtisanomisperusteet, kuten syrjintä, mikä estää irtisanomisen esimerkiksi ulkonäön perusteella.

– Ay-puolen väite ”sairaussakosta” taas perustuu käsitykseen, että hallitus aikoo rankaista sairauspoissaoloista. Todellisuudessa ehdotuksessa mainitaan vain ensimmäisen sairauspäivän olevan palkaton, mutta tämäkään ei päde, jos työehto- tai työsopimuksessa on toisin sovittu tai jos sairaus kestää yli neljä päivää. Ymmärrän ay-liikkeen huolen, mutta totuudessa kannattaa pysyä, Wallinheimo sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)