Verkkouutiset

Julkisia menoja vähentäviä uudistuksia ovat muun muassa asumisen tukien uudistaminen. Takkatuli ja polttopuita helsinkiläisessä kodissa 3. marraskuuta 2022., LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Kansanedustaja kokoomuksen budjetista: Turha ruveta riekkumaan

Jari Kinnusen mukaan niistä pidetään jatkossakin huoli, jotka eivät itse pärjää.

Kokoomuksen kansanedustaja Jari Kinnunen korostaa Twitterissä, että muiden on turha alkaa riekkumaan kokoomuksen tänään julkaiseman vaihtoehtobudjetin takia.

Kokoomus esittää, että julkisen talouden velkaantumista on vähennettävä vähintään miljardilla eurolla joka vuosi kahden vaalikauden ajan. Puolueen vaihtoehtobudjetti ensi vuodelle vahvistaisi julkista taloutta miljardilla eurolla.

– Kokoomus esittää työmiljardia. Tuntuvia kevennyksiä työnteon, yrittäjyyden ja eläkkeiden verotukseen! Ei velaksi, vaan verotuksen painopistettä muuttaen. Menot priorisoiden ja työmarkkinoita uudistaen, Kinnunen tviittaa.

Julkisia menoja vähentäviä uudistuksia ovat muun muassa asumisen tukien uudistaminen, kilpailutusten lisääminen sekä sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottavuuden parantaminen. Puolue leikkaisi yritystukia 340 miljoonalla eurolla.

– Niistä, jotka eivät oikeasti itse pärjää, pidetään huoli, Kinnunen muistuttaa.

Vaihtoehtobudjetissa kokoomus esittää keinot yli 100 000 työllisen saamiseksi. Kokoomus asettaa ensi vaalikauden tavoitteeksi 78 prosentin työllisyysasteen. Vuoteen 2030 mennessä tavoite pitää puolueen mukaan nostaa 80 prosenttiin.

– Urakka on iso – eikä helppo – mutta Suomen suunnan kääntäminen on mahdollista!, kansanedustaja Ville Valkonen (kok.) kommentoi vaihtoehtobudjettia Twitterissä.

– Vaihtoehtobudjetti on jykevä ja kaikki isommat uudistukset ovat vaikeita. Niitä pitää kuitenkin uskaltaa esittää. Muuten emme Suomi ei säily näin hyvänä yhteiskuntana. Vahva talous on pohja kaikelle muulle, Valkonen sanoo.

LUE MYÖS:
Näin kokoomus säästäisi miljardin – ”Kyse on menojen priorisoinnista”
Ansiosidonnainen kaikille, miljardin kevennys palkan verotukseen – näitä kokoomus esittää

 

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)