Verkkouutiset

Verotoimisto Hämeentiellä Helsingissä 8. marraskuuta 2021., LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Kansanedustaja: Annika Saarikon puheet ja teot ristiriitaisia

Matias Marttisen mukaan ministeri puhuu verotuksen kevennyksen puolesta samalla kun kiristää sitä.

Kokoomuksen kansanedustaja ja eduskuntaryhmän verovastaava Matias Marttinen syyttää valtiovarainministeri Annika Saarikkoa (kesk.) veropoliittisten puheiden ja tekojen ristiriidasta.

Hallitus on antanut esityksensä vuoden 2023 tuloveroasteikosta. Esityksen mukaan työn verotus tulee keskimääräisellä kuntaverotasolla kiristymään liki kaikilla tulotasoilla. Kiristyminen on enimmillään 0,3 prosenttiyksikköä. Verotuksen kiristyminen johtuu veroluonteisten sotu-maksujen kiristymisestä, jota hallitus ei ole kompensoinut ansiotuloverotuksessa.

– Kokoomus ei tule hyväksymään hallituksen esitystä verotuksen kiristämisestä. Veronkiristykset samaan aikaan nousevien elinkustannusten ja ostovoiman heikentymisen kanssa eivät voisi mennä enemmän pieleen, Marttinen sanoo tiedotteessa.

Valtiovarainministeri Annika Saarikko puhui tänään Keskuskauppakamarin Suuressa veropäivässä. Vuosi sitten samassa tilaisuudessa hän ilmoitti kannattavansa useiden miljardien kevennyksiä tuloveroon, jotka olisi voinut aloittaa jo tällä vaalikaudella. Tänäkin vuonna hän sanoi, että kokonaisveroastetta olisi pitkällä aikavälillä kevennettävä.

– Valtiovarainministeri Saarikko juhlapuheissa liputtaa veronkevennysten puolesta, mutta kun on tekojen aika, toimii hän päinvastoin. Vuosi sitten hän kannatti merkittäviä tuloveron kevennyksiä, mutta nyt ollaan kiristämässä. Ihmisten elinkustannukset ovat kasvaneet ennätyksellisesti, onko ihmisillä vuoden takaiseen nähden vähemmän tarvetta saada käyttää suurempi osuus itse ansaitsemistaan rahoista?, Marttinen kysyy.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS