Verkkouutiset

Lancet-lennokki putosi panssarihaupitsin päälle. / Kriegsforscher / Twitter

Kamikaze-lennokki piinaa ukrainalaisia – Tämä on Venäjän Lancet

Puolustajan sanotaan menettäneen paljon tykistöaseita ja panssaroituja ajoneuvoja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän asevoimat käyttää Ukrainan sodassa ZALA Aero Group -yhtiön kehittämiä Lancet- ja Kub-lennokkeja, jotka on suunniteltu tiedustelun ohella kohteiden tuhoamiseen.

Kyse on niin sanotuista ”vaanivista ammuksista” eli kamikaze-lennokeista. Niiden kerrotaan vaurioittaneen tai tuhonneen useita Ukrainan tykistö- ja ilmatorjuntapattereita sekä panssariajoneuvoja rintamalla.

Avointen lähteiden tiedusteluun perustuva Oryx-sivusto on seurannut viime vuoden helmikuusta lähtien molempien osapuolten tappioita Ukrainan sodassa.

Venäjän asevoimien on 2023 maaliskuun alkuun mennessä visuaalisesti vahvistettu osuneen ukrainalaiseen kalustoon yhteensä 113 kertaa Lancet- ja Kub-lennokeilla.

Osumissa on kyse tuhoutuneista tai vaurioituneista kohteista. Jos kohteena olevan kaluston ei uskota vaurioituneen vakavasti, isku on kirjattu osumaksi.

Venäjän joukot ovat käyttäneet lennokkeja muun muassa ukrainalaisia tykistöaseita (49), taistelupanssarivaunuja (11), rynnäkköpanssarivaunuja (8) ja ilmatorjuntajärjestelmiä (8) vastaan.

Koska kyseessä on ainoastaan visuaalisesti vahvistetut osumat, tuhoutuneen kaluston määrän sanotaan olevan suurempi kuin Oryx-sivuston listaukset.

Lancet-lennokki painaa noin 12 kilogrammaa, ja laite pystyy kuljettamaan kolmen kilogramman taistelukärjen iskeytyessään kovaa vauhtia kohteeseen.

Ukrainalaiset ovat kehittäneet uhkaa vastaan uusia torjuntakeinoja. Sosiaalisessa mediassa jaettujen kuvien perusteella itsemurhalennokkien iskuilta voi suojautua kohtuullisen yksinkertaisilla keinoilla.

Erään panssarihaupitsin kerrottiin välttäneen suoran osuman sen ympärille pystytetyn teräsverkon avulla. Kohteeseen lentänyt Lancet oli pudonnut verkosta läpi räjähtämättä.

Ukrainan kerrotaan myös hankkineen moderneja häirintälaitteita, joiden avulla lennokkeja voidaan pudottaa.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)