Verkkouutiset

Ukrainan kenttätykki rintaman itäosissa. / RFE / Twitter

”Kaikki tietävät mitä tehdä” – Sotilaat torjuvat uusia hyökkäyksiä Itä-Ukrainassa

Venäjän etenemisen arvioidaan hidastuneen kovan vastarinnan vuoksi.

Venäjän joukot ovat kiihdyttäneet elokuun alussa hyökkäyksiään Soledarin ja Bah’mutin kaupunkeja vastaan Itä-Ukrainassa.

Kovasta vastarinnasta ja raskaista tappioista huolimatta venäläisjoukkojen kerrotaan saavuttaneen alueella ainakin paikallista menestystä. Ukraina on puolestaan työntänyt hyökkääjän yksiköitä kauemmas Izjumin lähialueella.

Radio Free Europe seuraa videoreportaasissaan rintamalinjan tuntumassa toimivia Ukrainan tykistö- ja panssariyksiköitä niiden tukiessa jalkaväen toimintaa. Puolustusasemista on pidetty kiinni Venäjän massiivisesta tykistötulesta huolimatta.

Eräs sotilas sanoo tulituksen aiheuttavan paniikkia lähinnä takalinjassa, sillä etulinjan joukot ovat tottuneet taisteluihin.

– Kaikki uskovat voittoomme, ja kaikki tietävät mitä heidän on tehtävä, Mykhaylo sanoo.

Länsimaisten tiedusteluarvioiden mukaan Venäjän päivätappiot ovat nousseet viime aikoina jopa 500 sotilaaseen. Luku sisältää kaatuneet, haavoittuneet ja sotavangiksi jääneet.

Rintamatilanteen valossa näyttää yhä todennäköisemmältä, ettei presidentti Vladimir Putin tule saavuttamaan sotilaallisia tavoitteitaan Ukrainan itäosissa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS