Verkkouutiset

Venäläisjoukkojen käyttämä rakennus tuhottiin liitopommeilla. / operinform / Telegram

Isku liitopommeilla – Ukrainan ilmavoimat moukaroi hyökkääjän asemia

Venäläisjoukot ovat edenneet noin 30 kilometrin päähän Harkovan kaupungista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän asevoimat on jatkanut kiivaita hyökkäyksiä Ukrainan itäosissa Donetskin alueella sekä Harkovan alueen pohjoisosissa.

Rajan yli toukokuussa vyöryneet joukot ovat edenneet Vovtshanskin kaupungissa ja noin 30 kilometriä Harkovan kaupungin pohjoispuolella sijaitsevan Lyptsin kylän lähialueelle.

Osa asiantuntijoista uskoo Kremlin tavoittelevan puskurivyöhykettä Belgorodin alueelle kohdistuneiden iskujen estämiseksi. Tähän viittaa se, ettei alueella taistelevien joukkojen määrä luultavasti riitä laajempaan läpimurtoon tai esimerkiksi Harkovan kaupungin saartoon. Uusi operaatio samalla venyttää Ukrainan rajallisia reservejä ja vie huomiota maan itäosien taisteluilta.

Ukrainan asevoimat on ilmoittanut siirtäneensä Harkovan alueelle vahvistuksia ja aiheuttaneensa hyökkääjälle mittavia tappioita.

Ukrainan ilmavoimien koneet ovat moukaroineet Vovtshanskin kaupunkialueelle tunkeutuneita joukkoja muun muassa tarkoilla liitopommeilla. Venäläisjoukkojen oli havaittu siirtyneen asemiin hylättyyn sairaalarakennukseen. Tiedustelulennokin kuvaama video näyttää, kuinka rakennus romahtaa useiden täsmäpommien voimasta. Kymmenien venäläissotilaiden arvioidaan saaneen surmansa.

Ukrainan ilmavoimien mukaan alueelle on tehty viime päivinä kymmeniä vastaavia iskuja, joissa on tuhottu muun muassa kaksi Venäjän ilmatorjuntajärjestelmää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)