Verkkouutiset

Neuvostoliitolta saatua Maailman rauha -patsasta siirretään Hakaniemessä Helsingissä 8. elokuuta 2022. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

IS: Venäjän uutissivut koventaneet Suomea koskevaa propagandaa

Propagandasivustot vihjailevat Suomen ja Baltian maiden olevan seuraava "erikoisoperaation" kohde.

Venäjän propaganda Suomea ja Baltian maita kohtaan on saanut viime aikoina entistä rankempia sävyjä, Ilta-Sanomat kertoo.

Kremliä tukevilta uutissivustoilta löytyy näennäisesti neutraalien artikkeleiden seasta muun muassa ”asiantuntijalausuntoja”, joissa Venäjän väitetään olevan pakotettu poistamaan ”natsit” seuraavaksi Baltian maista ja Suomesta sen jälkeen, kun Ukrainan ”de-natsifikaatio” on saatu ensin päätökseen.

Yhdessä IS:n esille nostamassa ”asiantuntijalausunnossa” ennustetaan Suomen ja Baltian maiden itsenäisyyden menetystä. Lausunnon mukaan Baltian maissa meneillään oleva ”russofobian aalto” sekä Suomen liittyminen Natoon pakottavat Venäjän aloittamaan uuden ”erikoisoperaation” kaikkia neljää maata kohtaan. Venäläiset uutissivustot myös väittävät, että Baltian maat tulevat karkottamaan venäläisiä ja kokoamaan heitä keskitysleireille.

Venäläiset propagandasivustot myös väittävät, että Suomi ja Viro suunnittelevat yhdessä sulkevansa Venäjän pois Itämereltä. Propagandasivuston mukaan tämä olisi riittävä syy julistaa sota molemmille maille. Propagandasivustoilla esitetään myös väitteitä, joiden mukaan Suomi ja Ruotsi haluttiin mukaan Natoon ainoastaan heikentämään Venäjän asemaa arktisilla alueilla.

Hurjimpien väitteiden mukaan Suomen Nato-jäsenyyden taustalla on halu saada Venäjälle luovutettu Karjala takaisin. Samalla Venäjälle kuuluvan Karjalan tasavallan asukkaita varoitetaan Suomen valtion harjoittamasta väitetystä ”informaatiovaikuttamisesta”.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS