Tyhjänä kuumentaminen on yleinen tapa pilata paistinpannu, asiantuntijat kertovat Ilta-Sanomille. Siksi on tärkeää, että pinnoitettua pannua ei ikinä kuumennettaisi tyhjänä.
– Tyhjänä kuumentaessa pannu ylikuumenee herkästi ja pinnoite kärsii, kertoo Fiskarsin tuotepäällikkö Emmi Härus IS:lle.
Pannulle tulisi aina lisätä öljyä tai voita ennen kuin sitä kuumennetaan. Lisätty rasva myös helpottaa huomaamaan, milloin pannu on riittävän kuuma.
Toinen yleinen tapa pilata hyväkin paistinpannu on kuumentaa sitä liikaa eli pitämällä sitä liian kuumalla liedellä.
– Ylikuumentaminen pilaa helposti pinnoitetun pannun, oli se sitten minkä tahansa merkkinen, Heirolin toimitusjohtaja Rolf Moborg kertoo.
Hänen mukaansa induktioliedet pilaavat pannuja enemmän kuin vanhat keraamiset liedet. Tämä johtuu siitä, että induktioliedet ovat tehokkaampia.