Verkkouutiset

SDP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Antti Lindtman puhemiehen vastaanotolla valtiopäivien avajaisissa eduskunnassa Helsingissä 7. helmikuuta 2024., LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Hyväksyykö SDP ajautumisen EU:n ”tarkkailuluokalle”? Puheenjohtajalta tiukka vastaus

Antti Lindtmanin mukaan on selvää, että sopeutustoimia tarvitaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Myös oppositiopuolue SDP:stä paalutetaan, ettei Suomi saa joutua EU:n alijäämämenettelyyn. Valtiovarainministeriön virkamiehet ovat puhuneet jopa kolmen miljardin euron sopeutustarpeesta, jotta Suomi voisi välttää EU:n ”tarkkailuluokalle” joutumisen.

On olemassa riski, että Suomi joutuu EU:n alijäämämenettelyyn. Hyväksyykö SDP sen, jos näin käy?

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Pidän selvänä, että Suomessa pitää nyt korjata kurssia, jotta emme tähän joudu. Eli missään tapauksessa ei, SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman linjasi Verkkouutisille valtiopäivien avajaisten yhteydessä

Lindtman on virkamiesten kanssa samaa mieltä siitä, että Suomea uhkaa ”aito riski” ajautumisesta EU:n alijäämämenettelyyn. Talousennusteet ovat heikentyneet huomattavasti, mikä näkyy heikkenevinä verotuottoina ja tämän vuoden kasvu on jäämässä niin heikoksi, että se uhkaa viedä pohjaa ensi vuodeltakin.

Lindtmanin mukaan iso ongelma on se, että hallitus on ”laiminlyönyt” kasvutoimet ja tulehtunut työmarkkinatilanne voi aiheuttaa ongelmia entisestään. SDP-johtaja katsoo myös, että hallituksen talouspolitiikalta on ”pohja pettämässä” viitaten lukujen viime aikojen vaihteluun.

– On kuitenkin selvää, että tässä tarvitaan lisäsopeutuksia – niin säästöjä kuin tulojen vahvistamistakin.

Jos edessä on isot menoleikkaukset tai vaihtoehtona joutuminen EU:n  ”tarkkailuluokalle”, kumman SDP valitsee?

– Ilman muuta tämä (EU-mennettelyyn joutuminen) pitää välttää eli sen vuoksi on selvää, ettei sopeutustoimia enää voida välttää. Pelkillä leikkauksilla me emme tästä kuitenkaan selviä, vaan nyt on kiire kasvutoimille.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)