Verkkouutiset

HUSin uusi Siltasairaala Helsingissä 16. tammikuuta 2023. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

“Hallitus on alirahoittanut soten” – lastensairaalan toiminta olisi voitu turvata

Kansanedustajan mukaan valtakunnallisia tehtäviä on annettu ilman rahoitusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Mia Laiho arvostelee pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitusta sosiaali- ja terveydenhuollon rahoituksen riittämättömyydestä Uudellamaalla.

– Hallitus on alirahoittanut Uudenmaan sote-rahoituksen. Lastensairaalan toiminta olisi voitu turvata, jos Marinin hallitus olisi niin tehnyt. HUS:lla on useita valtakunnallisia tehtäviä, mutta rahoitus puuttuu, Mia Laiho toteaa Twitterissä.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS) kertoi maanantaina aloittavansa yhteistyön Kööpenhaminan ja Göteborgin lastensairaaloiden kanssa Suomen hoitojonon purkamiseksi.

Sairaanhoitopiirin mukaan sydänleikkausta odottavien lasten hoitoon pääsy Suomessa on viivästynyt hoitajapulan vuoksi, eikä hoito lukuisille lapsille ole toteutunut lakisääteisesti.

Uudesta lastensairaalasta lähestytään sen vuoksi lapsen sydänleikkausta odottavia perheitä, ja tiedustellaan halukkuutta sydänleikkaukseen Kööpenhaminassa. Myöhemmin leikkaus voi olla mahdollista toteuttaa myös Göteborgissa Ruotsissa.

– Tarvitsemme tämän vaihtoehdon, jotta sydänleikkausta odottavien lasten jonon hallinta saadaan vallitsevassa tilanteessa toimintavarmalle tasolle, kertoo HUSin lasten ja nuorten sairauksien toimialajohtaja Jari Petäjä tiedotteessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)