Verkkouutiset

Riikka Purra ja Petteri Orpo matkalla tiistaiaamun mediatilaisuuteen. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

HS: Ministeriö ennustaa 1,2 prosentin BKT:n kasvua ensi vuodelle

Valtiovarainministeriön arvio taloudesta on positiivisempi kuin Suomen Pankilla.

Valtiovarainministeriö ennustaa jopa 1,2 prosentin bruttokansantuotteen kasvua ensi vuodelle, kertoo Helsingin Sanomat. Lokakuussa julkistettava ennuste esiteltiin hallituksen budjettiriihessä tänään.

HS:n mukaan valtiovarainministeriö ennustaa nollakasvua tälle vuodelle. Ensi vuonna kasvua olisi tulossa 1,2 prosenttia ja 1,8 prosenttia vuonna 2025.

Ennuste positiivisempi kuin Suomen Pankin ja esimerkiksi Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan arvio.

Suomen Pankki arvioi bruttokansantuotteen heikkenevän tänä vuonna 0,2 prosenttia. Ensi vuonna kasvu olisi 0,2 prosenttia ja 1,4 prosenttia vuonna 2025. Etlan mukaan ensi vuoden kasvu on 0,8 prosenttia.

Ministeriön ennuste on kuitenkin selvästi heikompi kuin vielä kesällä ennakoitiin. Tämä tarkoittaa, etteivät valtion kuuden miljardin euron sopeutustoimet riitä, mikäli hallitus haluaa supistaa velkaantumistahtia keväällä hallitusneuvotteluissa ajateltuun tahtiin.

Pääministeri Petteri Orpo (kok.) totesi budjettiriihen alun tiedotustilaisuudessa tänään, että ”haasteet ovat kasvaneet siitä, missä me olimme keväällä”.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)