Verkkouutiset

Heikki Autto eduskunnan kyselytunnilla marraskuussa 2022. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Heikki Autto: Venäjän jäädytetyt varat voitava käyttää Ukrainan jälleenrakentamiseen

EU-valiokuntien puheenjohtajien kokouksessa käsiteltiin pakotteiden tilannetta.

Suuren valiokunnan puheenjohtaja Heikki Autto (kok.) vaati EU-valiokuntien puheenjohtajien kokouksessa, että EU tiivistää Venäjän vastaista pakoterintamaa.

Puheenvuorossaan Autto painotti, että suurena talousalueena EU:lla on edelleen reservissä taloudellista voimaa Venäjän pakottamiseksi rauhaan.

– EU:n tulee edellyttää myös kaikilta kauppakumppaneiltaan Venäjän vastaisten pakotteiden noudattamista.

Autton mukaan Venäjälle tulee tehdä selväksi, että se joutuu maksamaan Ukrainassa aiheuttamansa vahingot täysimääräisesti.

– Ukrainalaisten mittaamatonta inhimillistä kärsimystä ei voi mitenkään korvata, mutta Venäjän valtion ja kaikkien Venäjän hyökkäyssotaa tukevien tahojen jäädytettyinä olevat varat on voitava käyttää täysimääräisesti Ukrainan jälleenrakentamisen rahoittamiseen, Autto sanoi.

Muita ajankohtaisia EU-politiikan asioita käsitelleen keskustelun yhteydessä puheenjohtaja Autto korosti EU:n kilpailukyvyn ja strategisen autonomian vahvistamista.

Jäsenmaiden parlamenttien EU-valiokuntien puheenjohtajien (COSAC) kokous järjestettiin Madridissa 17.–18. syyskuuta. COSAC-puheenjohtajien kokous järjestetään EU:n neuvoston puheenjohtajamaassa kerran puolessa vuodessa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)