Verkkouutiset

Wagner-joukkojen hautausmaa. www.twitter.com

Hautausurakoitsijat tekevät ennätystulosta Venäjällä

Ala porskuttaa, kun kaatuneita tuodaan kotiin Ukrainasta.

Vaikka raskas hyökkäyssota Ukrainassa ja talouspakotteet kuristavatkin Venäjää, rikotaan hautausurakointialalla ennätyksiä.

Asiasta tässä kertovan Insiderin mukaan alan ennennäkemätön kasvu alkoi jo Venäjän rajusta koronakuolleisuudesta. Sitten diktaattori Vladimir Putin päätti suurhyökkäyksestä Ukrainaan ja kotiin alkoi palata tuhatpäin sodassa kaatuneiden venäläisten ruumiita.

Reportaasin mukaan hautausurakoitsijat ovat sopeutuneet tilanteeseen. Osia hautausmaista on jyvitetty erityisesti sotilaille ja yrittäjät tarjoavat jopa erikoispalveluita ja -tuotteita kuten esimerkiksi maastokuvioituja arkkuja.

Insiderin haastattelemien alan yrittäjien mukaan alkuvuodesta takaisin Venäjälle tuodut vainajat olivat ”yllättävän hyvässä kunnossa”. Ruumiit oli pesty ja valmisteltu ja miehillä ei ollut juurikaan parransänkeä. Kesällä tilanne muuttui. Kaatuneita alkoi kertyä enemmän ja ruumiit olivat huonossa kunnossa.

– Alkuun kyse oli pääasiassa ampumahaavoista, usein tarkka-ampujien laukauksista. Sitten tulivat suurikaliiperisten aseiden tekemät haavat. Sen jälkeen oli paljon kranaattien ja sirpaleiden jälkiä – sitten raketti-iskujen seuraukset. HIMARS-heittimien iskut merkitsevät paljon pientä sirpaletta, joka läpäisee kaiken tielleen osuvan – aivan seulaksi, pitkän linjan hautausurakoitsija Maksim Koleskov päivittelee.

Hän käsittelee sodassa kaatuneiden ruumiita veloituksetta Moskovassa.

Rintamalla kauhua kylväneiden amerikkalaisvalmisteisten HIMARS-heittimien raketit voidaan varustaa tavanomaisen taistelukärjen lisäksi myös 180 000 ilmakiväärin ammuksen kokoista volframipalloa sisältävällä kärjellä. Se on suunniteltu panssaroimattomia ajoneuvoja ja muita ”pehmeitä kohteita” vastaan. Ukrainassa kuvattujen videoiden ja kuvien perusteella ase tekee pahaa jälkeä.

LUE MYÖS:
Wagnerin salattu hautausmaa paljastui: Hautojen määrä räjähti parissa kuukaudessa
”Kreml haluaa muovata venäläisistä kuolemaa rakastavan kansan”

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS