Verkkouutiset

Moskovan Wagner-joukkojen hautoja Venäjän Molkinissa. www.twitter.com

Wagnerin salattu hautausmaa paljastui: Hautojen määrä räjähti parissa kuukaudessa

Joukon Ukrainassa kärsimät tappiot näyttävät kasvaneen valtavasti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän pahamaineisen Wagner-ryhmän aiemmin salassa pysyneen hautausmaan koko on paisunut seitsemänkertaiseksi siitä, mitä se oli vielä marraskuun lopulla.

Asiaa selvitetään satelliittikuviin ja videoanalyysiin perustuvassa New York Timesin artikkelissa. Toimittaja Christiaan Triebert kertoo alta löytyvässä tviittiketjussaan, kuinka hautausmaan jäljille päästiin.

Viime aikoina sosiaalisessa mediassa kiertäneillä videoillakin näkyvä hautausmaa sijaitsee palkkasotilasryhmän päätukikohdan lähellä Venäjän Molkinissa Krasnodarin aluepiirissä. Alueella on tiettävästi koulutettu muitakin Ukrainaan lähetettyjä joukkoja kuten Itä-Ukrainasta Venäjän armeijaan värvättyjä taistelijoita.

Paisuva hautausmaa on pieni, mutta konkreettinen todiste Wagnerin kasvavista tappioista Ukrainassa. Vielä marraskuussa paikalla oli parisenkymmentä hautaa. Nyt niitä on noin 170. Hautausmaalle on päätynyt vain pieni osa kaatuneista Wagner-taistelijoista. Paikka on varattu vain heille, joiden ruumiita kukaan ei ole ottanut vastaan.

NYTimesin mukaan oma hautausmaa on verrattain tuore lisäys Wagnerin kehittyvään infrastruktuuriin Venäjällä. Yhtiö on avannut hiljattain myös oman toimistotalon Pietariin.

Haudat löysi aktivisti ja entinen Venäjän ilmavoimien upseeri Vitali Wotanovski. 51-vuotias Wotanovski kiertää hautausmaita selvittämässä Ukrainan sodassa kaatuneiden kohtaloita. Hän on kuvannut hautausmaan kasvua ja julkaissut materiaalia Telegram-tilillään. Kuvia löytyy tämän linkin takaa.

Wotanovskin mukaan ruumiita on tullut Molkiniin vielä paljon enemmän kuin kummut kertovat. Hän sanoo paikallisten asukkaiden kertoneen, että monia on polttohaudattu.

Wagner-päällikkö Jevgeni Prigozhin myönsi hautausmaan olemassaolon vain päivä sen jälkeen, kun aktivisti kertoi julkisuuteen löydöstään. Pian Venäjän valtion mediassa julkaistiin myös video Prigozhinista viemässä kukkia haudoille. Tuoreiden hautakumpujen päälle oli myös ilmestynyt kukkalaitteita Wagnerin väreissä.

LUE MYÖS:
”Kreml haluaa muovata venäläisistä kuolemaa rakastavan kansan”
Wagner kärsinyt valtavia tappioita – vain kymmenen prosenttia selviää

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)