Verkkouutiset

Pääministeri Sanna Marin, valtiovarainministeri Annika Saarikko ja ympäristöministeri Maria Ohisalo eduskunnan täysistunnossa Helsingissä. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Hallituksen rivit sekaisin – “kuka tämän nyt viheltäisi poikki?”

Sinuhe Wallinheimon mukaan hallitus riitelee nyt päivittäin.

Kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimon mukaan hallituksen jatkuva riitely on jo absurdia seurattavaa.

– On tämä kyllä absurdia. Hallitus riitelee nyt päivittäin. Kuka tämän nyt viheltäisi poikki? Vai tarvitaanko nyt kokoomusta jokaiseen valiokuntaan johtamaan nyt työtä?

– Kyllä me sen teemme isänmaata palvellen, mutta näin sen ei pitäisi mennä, Wallinheimo toteaa Twitterissä.

Keskustan kansanedustajat äänestivät tiistaina hallituksen lakiesitystä vastaan eduskunnan ympäristövaliokunnassa, kun valiokunta käsitteli luonnonsuojelulakia. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eeva Kalli (kesk.) perusteli ratkaisua omaisuuden suojalla.

– Luontotyyppien suojelu pitää toteuttaa tarkkarajaisesti viranomaisen päätöksellä ja samalla maan- ja metsänomistajilla täytyy olla oikeus asianmukaisiin korvauksiin ja mahdollisuus valittaa päätöksestä.

– Hallituksen esityksessä näin ei ollut ja osa omaisuuden suojaa heikentävistä ja kustannuksia epäoikeudenmukaisesti kohdentavista seurauksista kävi ilmi vasta eduskuntakäsittelyn aikana, Kalli toteaa Suomenmaan blogissa.

Hallituspuolueista vihreät ja vasemmistoliitto arvostelevat kovin sanoin keskustan ratkaisua. Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajan Atte Harjanteen mukaan keskusta on irtautunut hallitusyhteistyöstä.

– Luonnonsuojelulain muuttaminen loppusuoralla yhdessä opposition kanssa on käsittämätön ratkaisu. Tällainen toiminta romuttaa myös politiikan uskottavuutta ja luotettavuutta – ennen kaikkea keskustan itsensä osalta, Harjanne totesi tiedotteessa.

Vasemmistoliiton puheenjohtajan Li Anderssonin mukaan keskusta ei enää tunnu tietävän, haluaako se olla hallitus- vai oppositiopuolue.

– Se haluaa vallan olla hallituksessa päättämässä, mutta toisaalta heti seuraavana hetkenä se on valmis kääntämään takkinsa yhteiselle neuvottelusovulle. Valta ja vastuu kulkevat kuitenkin käsi kädessä, Andersson totesi Twitterissä.

LUE MYÖS:
Hallituspuolueet taas riidoissa – vihreiden ryhmä ylimääräiseen kokoukseen

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)