Verkkouutiset

Opetusministeri Li Andersson (vas.). LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

Li Andersson: Keskustan sooloilu murentaa koko maan vakautta

Vasemmistoliiton puheenjohtajan mukaan keskusta ei tunnu tietävän, haluaako se olla hallitus- vai oppositiopuolue.

– Suomalaiseen hallitus-oppositio -politiikkaan kuuluu pelisääntö, jonka mukaan lakiuudistuksista sovitaan hallituspuolueiden kesken. Lakien sisällöt neuvotellaan hallituksessa ennen esitysten antamista eduskunnalle, kirjoittaa vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson Twitterissä.

– Vaikka paljoa en odottanut, onnistui keskusta jälleen yllättämään toimiessaan räikeästi yhteisten pelisääntöjen vastaisesti. Luonnonsuojelulain vesittäminen on paitsi hallitusrintaman pettämistä myös Suomen luonnon pettämistä, hän toteaa.

Anderssonin mielestä keskusta ei tunnu tietävän, haluaako se olla hallitus- vai oppositiopuolue.

– Se haluaa vallan olla hallituksessa päättämässä, mutta toisaalta heti seuraavana hetkenä se on valmis kääntämään takkinsa yhteiselle neuvottelusovulle. Valta ja vastuu kulkevat kuitenkin käsi kädessä.

Surullisinta Anderssonin mukaan on, että suurin kärsijä tässä temppuilussa on suomalainen luonto.

– Luonnonsuojelulaki on jo valmiiksi kompromissi. Nyt keskusta ei kuitenkaan halua edes esim. pykälää, jonka mukaan viranomaisten on otettava uhanalaiset luontotyypit päätöksenteossa huomioon.

Andersson toteaa, että kriisiaikana on erityisen tärkeää, että maalla on toimintakykyinen hallitus.

– Toimintakyky tarkoittaa keskinäistä luottamusta ja yhteisesti sovitussa pysymistä. Keskustan sooloilu murentaakin koko maan vakautta näinä vaikeina aikoina. Minun on mahdoton käsittää tätä valintaa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS