Verkkouutiset

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Atte Harjanne vihreiden puoluevaltuuston kokouksessa. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Hallituspuolueet taas riidoissa – vihreiden ryhmä ylimääräiseen kokoukseen

Keskusta asettui vastustamaan hallituksen esitystä luonnonsuojelulaista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallituksen rivit repesivät tiistaina eduskunnan ympäristövaliokunnassa, jossa keskustan edustajat asettuivat vastustamaan hallituksen esitystä uudesta luonnonsuojelulaista.

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Atte Harjanteen mukaan keskusta on irtautunut hallitusyhteistyöstä. Vihreät pitää tilanteen johdosta ylimääräisen ryhmäkokouksen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Toivon todella syvästi, että keskusta palaa takaisin hallitusyhteistyön pariin ja äänestää salissa hallituksessa yksimielisesti hyväksytyn luonnonsuojelulain puolesta, Harjanne sanoo tiedotteessa.

Luonnonsuojelulaista on annettu eduskuntaan hallituksen yksimielinen esitys. Laki kieltäisi esimerkiksi malminetsinnän kansallispuistoissa ja luonnonpuistoissa sekä tiukentaisi ehtoja muilla valtion suojelualueilla

– Luonnonsuojelulaista neuvoteltiin yhdessä hallituspuolueiden perusteellisesti, jotta saatiin aikaiseksi hallituksen yksimielinen ja keskustankin ministereiden hyväksymä esitys.

– Tässä kohtaa lainsäädäntötyötä opposition kanssa liittoutuminen lainsäädännön muuttamiseksi ei ole hallituspuolueen toimintaa, Harjanne jatkaa.

Harjanteen mukaan luonnonsuojelulain muuttaminen vaalikauden loppusuoralla yhdessä opposition kanssa on “käsittämätön ratkaisu”. Tällainen toiminta romuttaa Harjanteen mukaan myös politiikan uskottavuutta ja luotettavuutta ennen kaikkea keskustan itsensä osalta.

– Jos keskusta irtautuu hallitusyhteistyöstä, kääntyvät katseet oppositioon. Vastuullinen oppositio ei sano kaikkeen ei. Onko kokoomuksella omaa linjaa luontopolitiikassa vai määrittääkö sen keskustan epätoivo, Harjanne kysyy.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)